‘Kürtler size asla boyun eğmeyecek’ sözüne dava

‘Kürtler size asla boyun eğmeyecek’ sözüne dava
Yayınlama: 16.09.2022

Edibe, tekrar ifade vermek için emniyet binasına gitmiş, burada görevlilerce “Bir yanlışlık olmuş” şeklindeki sözlerin ardından Edibe, tekrar ifade vermeden evine dönmüştü. İki gün sonra avukatı ile birlikte emniyette ifadesi alınan Edibe hakkında “Kürtler sizlere asla boyun eğmeyecek” sözlerine yönelik soruşturma açılmıştı. 

Baş eğdirmeye çalışan polisler, tanık olarak dinlenecek

Edibe hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet” ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Van 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 26 Mayıs’ta “Kürtler size asla boyun eğmeyecek” sözü nedeniyle hakim karşısına çıkan Edibe, mahkeme heyetinin delillerin toplanması ve olay sırasında baş eğdirmeye çalışan polislerin tanıklıklarına başvurmak için bir sonraki duruşmayı 11 Kasım’a erteledi. 

‘Kürt kadınına asla boyun eğdiremeyecekler’

Edibe, hakkında açılan davaya ve aynı işkencenin Semra’ya da uygulanmasına ilişkin şöyle dedi:  “Sözlerimin basına düşmesi üzerine dava açıldı. Hakkımda şu ana kadar 13 dava açılmış durumda. Defalarca tehdit edildim. Buradan bir kez daha söylüyorum; bu davalarla bana bir Kürt kadınına asla boyun eğdiremeyecekler. Leyla Qasım’dan Semra Güzel’e dek Kürt kadını baş eğmedi, eğmeyecek.”