Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırıyı destekleyen HÜDAPAR’a tepki

Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırıyı destekleyen HÜDAPAR’a tepki
Yayınlama: 01.06.2022

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırı açıklamalarını destekleyen HÜDAPAR’a sanal medyada tepki gösterildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırı tehditlerine dair Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) tarafından dün “Suriye’de Demografik Yapı Korunmalıdır” başlıklı bir açıklama yapıldı. Açıklama metninin başlığının aksine Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye olası bir saldırısına destek verilen açıklama metninde, “Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamaya yönelik adımlar atması ve Suriyeli mültecilerin topraklarına güvenli geri dönüşü için bir çaba içerisine girmesi meşrudur” denildi.

Açıklamada Türkiye’nin olası saldırılara dair “Komşularımızın huzur ve güvenliğine ciddi katkı sağlayacağı şeklinde ifade edilen harekat yeni çatışmalara neden olmamalıdır” denilse de, “Halkın yeni mağduriyetler ve muhaceretler yaşamaması ve sivillerin zarar görmemesi herkesin önceliği olmalıdır. Yapılacak olan harekat, Suriye’de kalıcı barış ve huzuru sağlamaya, Türkiye ve diğer ülkelerde bulunan mültecilerin güvenli geri dönüş şartlarını oluşturmaya yönelik olmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

HÜDAPAR’ın açıklamasına mütedeyyin Kürtler başta olmak üzere bir çok kesimden tepkiler gelirken, sanal medya kullanıcıları HÜDAPAR’ın açıklamasının saldırılara destek olduğuna dikkat çekti.

HÜDAPAR MERKEZ YÖNETİCİSİNİN PAYLAŞIMI İLE AÇIKLAMA ÇELİŞTİ

Sanal medyada HÜDAPAR Merkez İstişare Kurulu Başkanı İsa Aydın, açıklama metnini saldırılara karşı yapılmış bir açıklama şeklinde paylaştı. Aydın, paylaşımında “Suriye ve Irak rejimlerinin Kürtleri yerinden etme projesine Türkiye de Suriye Kürdistanı bölgesinde yapıyor. Bu zulüm bitmelidir” diyerek paylaştı. Aydın’ın bu paylaşımına bir sanal medya kullanıcısı “İsa Başkanın yorumunu okurken, ‘vay be helal olsun’ dedim. Meğerse ‘helal olsun’ sadece sizin paylaşımınız içinmiş! Paylaştığınız metinde söylediklerini ima eden tek bir kelime yok. Tam tersi afili cümlelerle operasyona destek var” dedi.

Bir başka kullanıcı açıklama metni için “Doğrudan Kürt kıyımına destek veren bir açıklama” derken, başka bir kullanıcı ise “Türkiye Kuzey Suriye’ye neden operasyon düzenleyecek? Masum insanlara musallat olmanın ne anlamı var?” diye sordu.

Açıklamaya dair bir başka kullanıcı “Türkiye ve ÖSO çapulcu gruplarının Kürtlere karşı hukuk ve insanlık dışı uygulamaları ve apaçık Kürt karşıtlıkları ortadayken, çoğunluğu Kürtlerden oluşan din iddialı HÜDAPAR’ın bu açıklaması utanç vericidir. Hiçbir bahane bu yandaşlığı meşru kılamaz” ifadelerini kullandı.

Yine başka bir kullanıcı da “İsrail Cumhurbaşkanı Filistin için öyle bir açıklama yapar ve karar alırsa Hüda Par yine bu açıklamayı yapar mı? Dikkatinizi açıklamanın başlığına değil, içeriğine çekmek isterim” dedi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.