Leyla Güven’den IKBY’ye çağrı: Mahmur ambargosunu kaldırın

Leyla Güven’den IKBY’ye çağrı: Mahmur ambargosunu kaldırın
Yayınlama: 27.03.2020

‘Koronavirüs çok büyük bir tehlike, halkımız bu salgından dolayı ölmesin.’

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, 8 ayı aşkındır ambargo altında bulunan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Mahmur kentine ilişkin video mesaj yayınladı. Irak Kürdistan’ı yönetimine seslenen Güven, şunları söyledi:

“Koronavirüs dünyaya yayılmış durumda ve herkes kendi önlem ve tedbirlerini almaya çalışıyor. Kürdistan’ın dört parçasında da imkanlar ve şartlar dahilinde önlem ve tedbirler almaya, hazırlıklar yapmaya çalışıyoruz. Kuzey’den Güney’e göç etmek zorunda kalan halkımız, Mahmur Kampı’na yerleşti ve yaşamlarını zor şartlar altında sürdürüyor. Ağır koşullarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Halen şartların iyi olduğu söylenemez.

AMBARGOYU SONLANDIRIN

Uzun bir süredir Güney yönetimi Mahmur Kampı’na ambargo uyguluyor. Biz Kuzey Kürdistan’da bulunan siyasetçiler olarak çağrıda bulunuyoruz. Değerli Mahmur halkı zor şartlarda ve koronavirüs nedeniyle yaşamları tehlike altında. Lütfen bu ambargoyu sonlandırın. Biz Kürtler, nerede olursa olsun, birbirimizden sorumluyuz. Ben bir Kürt kadın siyasetçi olarak, Güney yönetiminden ambargonun kaldırılmasını rica ediyorum. Koronavirüs çok büyük bir tehlike, halkımız bu salgından dolayı ölmesin.” (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.