Lice Kulp Silvan üçgeninde şiddetli çatışmalar devam ediyor

Lice Kulp Silvan üçgeninde şiddetli çatışmalar devam ediyor
Yayınlama: 23.06.2022

DİYARBAKIR- Lice kırsalında çatışmalar devam ederken, yerel kaynaklar Kulp, Lice, Silvan üçgeninde F-16 savaş uçaklarının alçak uçuş gerçekleştirdiğini söyledi.

Diyarbakır’ın Kulp, Lice ve Silvan ilçelerinin bulunduğu üçgende dün gece PKK’liler ile askerler arasında çatışma yaşandığını belirtildi. Yerel kaynaklar, Diyarbakır’ın Kulp, Lice ve Silvan ilçelerinin bulunduğu üçgende dün askeri zırhlı araca dönük PKK’lilerin saldırısında çok sayıda askerin yaşamını yitirdiğini, en az 5 askerin ise yaralandığı bilgisini verdi.

Kaynaklar, yaralılardan birinin Lice Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtirken en az 4 askerin ise Diyarbakır’a sevk edildiği bilgisini verdi.

Dün gece yaşananların ardından gün boyunca Diyarbakır’ın Kulp, Lice ve Silvan ilçeleri üçgeninde çatışmaların sürdüğünü aktaran yerel kaynaklar, ayrıca askerlerce Gelîyê Godernê, Zara, Beşişt mahallelerinin kırsal kesiminde operasyon başlattığı bilgisini paylaştı. Söz konusu operasyon kapsamında sabah saatlerinden bu yana 6 defa F-16 savaş uçağının Kulp, Lice, Silvan üçgeninde alçak uçuş gerçekleştirdiğini de aktaran kaynaklar, söz konusu uçuşların halkı tedirgin ettiğini de ekledi.

Hava hareketliliğinde bombardımanın yapılıp yapılmadığı bilgisine ise ulaşılamadı.

2 ASKERHAYATINI KAYBETMİŞTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Zerra Mahallesi kırsalında çıkan çatışmada Astsubay Kıdemli Çavuş Oğuzhan Arduç ve Jandarma Uzman Çavuş Turgut İçen’in yaşamını yitirdiğini, Uzman Onbaşı Mustafa Can Akdoğan’ın da çatışmada yaralandığını duyurmuştu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.