Batman’da kayıp yakınları, 19 Ekim 1995 yıllında  İstanbul Fatih ilçesi Aksaray Semtinde gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Halit Boran’ın akıbeti sordu.

Batman’da  kayıp yakınları, eylemlerinin 499’uncusu haftasında katledilen ve kaybedilen yakınları için İHD Şube binasında buluştu. Kayıplara ait fotoğrafların taşındığı eylemde 19 Ekim 1995 yıllında  İstanbul Fatih ilçesi Aksaray Semtinde gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Halit Boran’ın akıbeti sorudu. Burada konuşan İHD Yöneticisi Abdulrezak Kalkmaz,  devlet adına suç işleyen mensuplarının suç işledikleri için yargı önüne çıkarılması ve devletin ailelerden özür dilemesi kayıp yakınlarının acılarını bir nebzede olsa hafifleteceğini  ifade etti. 

HALİT BORAN’IN KAYBEDİLİŞ HİKAYESİ!

Kayıpların akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacaklarını kaydeden Kalkmaz, hakikatten ve haklılıklarından aldıkları meşruiyetle susmayacakların belirtti.   Boran’ın kaybediliş hikayesine değinen Kalkmaz, Diyarbakır’ın Lice İlçesi Hereg köyünden İstanbul’a çalışmaya giden Boran’ın Aksaray Semti’nde polisler tarafından gözaltına alındığını hatırlatarak, “Gözaltına alındıktan 8 gün sonra Show TV adlı özel bir televizyon kanalının haberlerinde İstanbul’da gözaltına alınanların görüntüleri yayınlandı. Ailesi ve yakınları Halit Boran’ı da gözaltına alınanların arasında gördü. Sonraki gün aynı haber ve görüntüler Sabah Gazetesi’nde de yayınladı ve ailesi bu görüntülerin içinde de oğulları Halit’i gözaltına alınanların arasında gördü. Yayınlanan bu haberler sonrası Boran ailesi, resmi kurumlar nezdinde girişimlerde bulundu ve oğullarının akıbetini sordu. Ancak başvurdukları resmi makamlar, gözaltına alındığına dair kayda rastlanılmadığını söyledi. Ailesinin tüm girişimlere rağmen Halit Boran’dan o tarihten itibaren bir daha haber alınamadı” ifadelerini kullandı.