Mabel Matiz’den yeni şarkı: Uçkun yayında

Mabel Matiz’den yeni şarkı: Uçkun yayında
Yayınlama: 05.05.2023

Sesi ve tarzıyla geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan müzisyen Mabel Matiz’in son şarkısı Uçkun, Spotify ve YouTube üzerinden yayınlandı. Şarkı inanç, adalet, liyakat, hayat pahalılığı, aşk, isyan ve özgürlük gibi konuları işliyor.

Söz ve müziği Mabel Matiz’e, prodüksiyonu Hello Psychaleppo’ya ait ‘Uçkun’ bugün YouTube ve Spotify üzerinden dinleyicilerle buluştu. Klip çekimini Mardin’de yapan Mabel Matiz, bu şarkısında aşk ve özgürlük gibi yoğun işlediği temaların yanı sıra son yılların sosyal sorunlarına da değiniyor.

Uçkun’da inanç, adalet, liyakat, hayat pahalılığı, aşk, isyan ve özgürlüğü sözlerine taşıyan şarkıcı, “Kuru soğan ekmek arası zaruri, Bize bi’ barış gerek, hem de umumi… ‘Ne olursan ol’ demiş ya hani Rûmi” diyerek Mardin’den Konya’ya, Mevlana’ya selam yolluyor.

Şarkı sözlerinin tamamı şu şekilde:

“Uçkunum anam, döndüm gazele Eyvallah olur göynüm güzele Kurşununa da kem gözüne de Eyvahlar olsun böyle düzene / Sanki kafamın içinde bi festival Altımda plaka elimde testi var Burnum batı diyor ama yüreğim doğu Doğuda kovboy şapkalı kara istila / Kaç kuşak aynı dersten kaldık bihaber Matematiğimiz değişken de coğrafya kader /Dans eder türkü çağırırız bulmaya özü Ama enseden yapışır içtima / Aşkolsun sana be Yaktın beni de Gençliğim soldu böyle / Hani baş koydum bu yola ben Özgürlüğümün Adı yok mu bu yerde? / Uçkunum anam, döndüm gazele Eyvallah olur göynüm güzele Kurşununa da kem gözüne de Eyvahlar olsun böyle düzene / Haram yemez gönül gözüm Yayan yürür yolu uzun Doğru diyen bu deli sazın Söveni de çok / Ne yarandım ne yerindim Gariptim aşka büründüm Yağlı yiyen boşboğazın Sevmeyeni yok / Adalet olmuş ademin elinde silah Ne yerimiz kaldı anlatacak ne külah Tanrım hayırla göndersin bize bi felah Vatanım! bi’ gün yüzü gör! içim şişti ha! / Kuru soğan ekmek arası zaruri Bize bi’ barış gerek hem de umumi Ne olursan ol demiş ya hani Rûmi Ötesi yalan olur insanlık istifa! / Aşkımdan sana ne? Yaktın dilimi Üflerim her yoğurdu / Hani cepken yok cep delik Tatlım beni de Bir ana doğurdu.”