Mardin Barosu: Gazetecileri derhal serbest bırakın

Mardin Barosu: Gazetecileri derhal serbest bırakın
Yayınlama: 18.06.2022

MARDİN – Kürt gazetecilerin tutuklanmasının halkın haber alma hakkına yönelik büyük bir darbe olduğunu belirten Mardin Barosu İnsan Hakları Komisyonu, gazetecilerin derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 8 Haziran’da gözaltına alınan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, Xwebûn Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş ile gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin, yaptıkları haber ve programlar gerekçesiyle tutuklandı. 16 Kürt gazetecinin tutuklanmasını “büyük bir darbe” olarak tanımlayan Mardin Barosu İnsan Hakları Komisyonu, yaptığı yazılı açıklamayla gazetecilerin derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı. 

‘BÜYÜK BİR DARBE’

Düşünce ve ifade özgürlüğünün ulusal ve uluslararası düzenlemelerde açık şekilde güvence altına alındığı belirtilen açıklamada, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile Anayasa’da basın özgürlüğüne dair maddeler hatırlatıldı. Basın özgürlüğünün haber, fikir ve düşünceleri çoğaltıcı araçlarla serbestçe açıklayabilme özgürlüğü olduğuna vurgu yapılan açıklamada, 16 gazetecinin tutuklanmasının kamuoyunun haber alma özgürlüğüne büyük bir darbe olduğu vurgulandı. Açıklamanın devamında, “Mesleki faaliyetlerinden ötürü tutuklanan gazetecilerin derhal serbest bırakılması çağrımızı yineliyoruz” ifadeleri kullanıldı.(MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.