Mardin’de arazi kavgası: 2 ölü

MARDİN – Xurs Vadisi’nde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. 

Mardin’de arazi kavgası: 2 ölü
Yayınlama: 25.07.2024

Mardin’in Qoser (Kızıltepe) ilçesi Xurs Vadisinde bulunan Çelebiyan (Ayaz) kırsal mahallesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan husumet bugün yaşanan tartışmanın ardından silahlı kavgaya dönüştü. Tarafların birbirine ateş açmasıyla büyüyen kavgada ilk belirlemelere göre Şakir Aslan ile Aslan Aslan isimli 2 kişi hayatını kaybetti. Kavgada 3 kişi ise yaralandı. 

Haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ve hayatını kaybedenler, ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi ile Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. 

Jandarma köyü abluka altına alırken, giriş çıkışlar kapatılarak, yurttaşlara evlerinden çıkmamaları yönünde ikazlar yapıldı. 

İki aile arasındaki husumetin köyde bulunan bir tütün arazisinin köyden olmayan bir başka aileye satılması nedeniyle yaklaşık bir yıl önce başladığı öğrenildi. İki aile arasındaki husumetin sona erdirilmesi için aylar öncesinde görüşmelerin başladığı ancak sonuç alınamadığı belirtildi.