Mardin’de bir kadın çocuklarının yanında katledildi

Mardin’de bir kadın çocuklarının yanında katledildi
Yayınlama: 18.09.2022

Dargeçit’te Mehmet Emin Öner tarafından katledilen Pakistan Demir’in ağabeyi Ahmet Demir, kardeşinin 5 kez “uzaklaştırma” kararı aldırmasına rağmen katledildiğini söyledi. 

Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Zengan (Karabayır) kırsal mahallesinde yaşayan Pakistan Demir (34), 16 Eylül’de dini nikahla evli olduğu Mehmet Emin Öner (36) tarafından katledildi. Yıllarda sistematik şiddet gören Pakistan Demir, 2 çocuğunun yanında katledildi. Olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan fail Öner, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Katledilen Demir’in, fail Öner hakkında defalarca “uzaklaştırma” kararı aldırdığı öğrenildi. Ancak Demir’in aile bireylerinin araya girmesiyle her defasında eve dönmeye ikna edildiği belirtildi. Evine geri dönmeye ikna edilen Demir’e yönelik sistematik şiddet, katledilmesine kadar sürdü. 

Şiddetin devam etmesi üzerine Demir, çocuklarını da alarak ailesinin evine döndü. Öner’den boşanmak isteyen Demir, davası açmak için Dargeçit’ten defalarca Mardin’e gitti. Bu süre içinde Öner tarafından tehditler almaya devam eden Demir, evden çıkamaz hale geldi. Bir süre sonra Öner’in ailesinin araya girmesiyle yeniden evine dönmek zorunda bırakılan Demir, yeniden şiddet gördü.  

İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ 

Yaşananlara dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Demir’in kardeşi Ahmet Demir, “Ablam 4 ya da 5 defa jandarmaya giderek, savcılıktan uzaklaştırma kararı aldırdı. Belki daha fazla da aldırmıştır. Ama uzaklaştırma fayda etmiyordu. Ablamın lavaboya gitmesine bile izin vermiyordu. Sanki hücredeydi. Babasına gitmesine bile izin vermiyordu. İlk baştaki darp etmeleri bir süre sonra işkenceye dönmüştü. İlk başlarda bize de söylemiyordu. Kaç defa Mardin’e gidip, sığınma evlerini soruyor, boşanmak için bir şeyler yapıyordu. Her defasında Öner’in ailesi gelip, ‘bir daha olmayacak’ diye garanti veriyorlardı. Çocukları olduğunu söyleyerek, ikna ediyorlardı. O da dönüyordu. Sonra boşanma davası süreci başlattığında da durmadı. Tehdit ediyordu” dedi. 

‘CEZAEVİNDEN ÇIKMAMALI’

Olay günü de Öner’in ablasını öldürmek için yola çıktığını ve cinayeti önceden planladığını düşündüklerini belirten Demir, “Hakim ‘madde bağımlısıydı’ diyerek 6 ay sonra bırakmasından endişe ediyoruz. Bizim isteğimiz kesinlikle cezaevinden çıkmaması. Kardeşime çektirdiği eziyetin dile getirilmesi lazım. Kesinlikle cezaevinden çıkmamalı” diye belirtti. (MA)