Meclis’te ‘İdris Baluken ölsün mü’ sorusuna AKP sıralarından ‘Ölsün’ yanıtı

Meclis’te ‘İdris Baluken ölsün mü’ sorusuna AKP sıralarından ‘Ölsün’ yanıtı
Yayınlama: 10.04.2020

HDP’li Beştaş, tutuklu partili arkadaşlarının ismini sayarken ‘Baluken ölsün mü’ diye sorunca AKP sıralarında ‘Ölsün’ yanıtı geldi. Bu sözler tutanaklara geçti.


AKP ile MHP’nin ortak hazırladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, Meclis’te görüşülmeye devam ediyor. Koronavirüs salgını sonrası hızla Meclis Genel Kurulu’na gelen düzenleme paketi, siyasileri kapsam dışı bıraktığı için muhalefet partilerinin tepkisini çekiyor.

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlemeyi eleştirerek HDP’li tutuklu arkadaşlarının ölüme terk edildiğine vurgu yapınca AKP sıralarında dikkat çekici bir yanıt geldi. Beştaş, Tutuklu HDP’li isimleri saymaya başladığında “İdris Baluken ölsün mü” diye  sordu ve AKP sıralarında “Ölsün” yanıtı geldi. Konuşma Meclis tutanaklarına da geçti. Beştaş, buna tepki gösterdi.

CHP’DEN TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel de bu duruma ilişkin konuştu. Özel, Baluken’in ilk tutuklandığı dönemde Meclis’te tüm partilerin grup başkanvekillerinin bu nedenle üzüntü duyduğunu ilettiğini hatırlattı:

“Biz İdris Baluken’le birlikte çalıştık. Hepimiz birlikte çalıştık. Birikimli, yetenekli, belagati yüksek birisi. Bir gün İdris Beyi alıp götürdüler, sonra serbest bırakıldı. Sonra bütün grup başkanvekilleri İdris beyin tutuklanmasından rahatsız olduklarını, üzüntü duyduklarını söylediler. İdris Bey bilgi verdi. Ağzımız açık dinledik. İdris Baluken yeniden tutuklandı, dosyada değişen hiçbir şey yok. Şimdi kalkıp içeride ölsünler mi deyince, ‘Ölsünler’ deniyor: Bugün arkada birisi ‘ölsün’ dedi.” (Yeni Yaşam)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.