Mehmet Sincar katledildiği yerde anıldı

Mehmet Sincar katledildiği yerde anıldı
Yayınlama: 04.09.2021

DEP Milletvekilli Mehmet Sincar ve parti yönetici Metin Özdemir, katledildikleri Elma Sokak’ta polis müdahalesine rağmen anıldı.HDP’li Feleknaz Uca, “Katleden zihniyeti bilsin ki, 28 yıl değil 100 yıl geçse de bu katillerin peşini bırakmayacağız” dedi.

Demokrasi Partisi (DEP) Mardin Milletvekili Mehmet Sincar ve Batman İl Örgütü yöneticisi Metin Özdemir, 4 Eylül 1993 tarihinde katledildikleri Elma Sokak’ta anıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü’nün düzenlediği anmaya katılan, HDP Batman Milletvekilli Feleknaz Uca, Özgür Kadın Hareteki (TJA) aktivistleri, eski DEP milletvekili Nizamettin Toğuç, görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’inaralarnda bulunduğu kitle tarafından anıldı. Katliamın yaşandığı Elma Sokak’ta bir araya gelenlere polis müdahale etti.

POLİS MÜDAHALESİ

Anma öncesi sokağın girişleri polis tarafından kapatılırken, polis valiliğin yasak kararını gerekçe göstererek açıklamaya izin verilmeyeceğini aktardı. Sokakta bekleyen kitleye polis kalkan ve coplarla müdahale etti. Grup, müdahale ardından sokağın girişinde açıklama yaptı. Açıklamada Sincar ve Özdemir’in fotoğrafları taşındı.

‘AYNI ZİHNİYET SOKAĞI KAPATTI’

Anmada konuşan HDP’li Uca, Sincar’ın katledildiği yere geldiklerinde 28 yıl önceki zihniyeti karşılarında gördüklerini belirterek, “Sokağın girişi o zihniyet tarafından şu an kapatılmış durumda. O gün Sincar’ı katledenlerin zihniyeti bilsin ki, değil 28 yıl 100 yıl geçse de bu katillerin peşini bırakmayacağız. Zaman aşımına terk edilmek istenen davanın ve onun mücadelesinin peşini bırakmayacağız. Dünya görsün faşizmin fotoğrafını. 28 yıl önce burada bir vekil katledildi. Ancak polis 4 kişi ile anma yapmamızı istiyor. Bu faşizmi herkes görsün” dedi.

KARANFİLLER BIRAKILDI

Sincar’ın demokrasi şehidi olduğunu kaydeden Uca, “Sincar özgür bir toplumun öncüsü, direnişin simgesi, mücadelenin öncülerinden biri. O gün bu sokağa, katledilen arkadaşları için gelmişti. Ancak onu 8 kurşun ile katlettiler. Onun bıraktığı direniş mirasının milyonlar devraldı. Bugün milyonlarca kişi mücadelesini yürütüyor” dedi.

Uca’nın konuşmasının ardından sokağın girişine serilen siyah bezin üstüne Sincar ve Özdemir’in fotoğrafları bırakıldı. Buraya karanfiller bırakan grup, “Şehit Namirin” sloganı attı. (MA)

instagram auto likes kaufen

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.