MHP’li vekilin hedef gösterdiği 3 belediye çalışanı tutuklandı

MHP’li vekilin hedef gösterdiği 3 belediye çalışanı tutuklandı
Yayınlama: 24.09.2022

Mersin’de savcının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına itirazıyla gözaltına alınan 3 belediye çalışanı tutuklandı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına itiraz etmesi sonucu  M.E.İ., D.B. ve S.M. isimli Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanları tutuklandı. Tutuklama gerekçesi olarak “örgüt propagandası yapmak” iddiasına konu olan sosyal medya paylaşımları gösterildi.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un hedef göstermesinin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli 10 kişi hakkında sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek, “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma açıp, gözaltı kararı aldı. Karar doğrultusunda 15 Eylül yapılan ev baskınlarında A.K., F.E., D.B., M.E.İ., K.B ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi polislerce gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişi hakkında emniyette sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla işlem yapıldı. 

SORGUDA NASIL İŞE ALINDIKLARI SORULMUŞTU

17 Eylül’de Mersin 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadeleri alınan 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 8 kişinin sanal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda “Örgüt propagandası” yapıldığı iddia edilirken, 8 kişiye şu sorular yöneltildi: “Halen nerede ve ne şekilde görev yapmaktasınız? İşe alımınız ne şekilde gerçekleşti? İşe alımınızı sağlayan referans ya da katkı sağlayan kişiler kimlerdir?”

Savcılık, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan M.E.İ., D.B. ve S.M. için üst mahkemeye tutuklanmalarına dair itirazda bulundu. İtirazı kabul eden mahkeme M.E.İ., D.B. ve S.M. hakkında tutuklama kararı çıkardı. Karar doğrultusunda gözaltına alınan M.E.İ., D.B. ve S.M. çıkarıldıkları Mersin 1’inci Asliye Mhkemesi’nce “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklandı. (MA)