Midyat’ta Şüpheli şekilde düşen kadının abisi: Şiddet görüyordu, düşerek öldüğüne inanmıyorum

Midyat’ta Şüpheli şekilde düşen kadının abisi: Şiddet görüyordu, düşerek öldüğüne inanmıyorum
Yayınlama: 14.06.2022

Mardin’in Midyat ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde 5 Haziran günü gece 03.00 saatlerinde bir çocuk annesi Türkan Yavuz Kaya isimli kadının 5’inci kattan balkondan düştüğü iddia edildi.

Ağır yaralanan Kaya, tedavi altına alınırken, Midyat Devlet Hastanesi’nde entübe edildikten sonra ailesi tarafından Batman’da özel bir hastaneye kaldırıldı. Genç kadının beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenilirken, doktorlar Kaya için umudun azaldığını ailesine bildirdi.

‘ŞİDDET GÖRÜYORDU’

Olaya dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Kaya’nın ağabeyi Salih Yavuz, olayın cinayet olduğunu söyledi. Kız kardeşinin eşinden ve eşinin annesinden sürekli şiddet gördüğünü belirten Yavuz, “Kardeşim şiddet gördüğü için defalarca şikayetçi olmuştu. Bir defasında eşine uzaklaştırma da verdiler. Ama kız kardeşim çocuğunu düşündüğü için ailesinin yanına dönmek istemedi. Her gün şiddetin daha da arttığını söylüyordu. Biz defalarca konuştuk, devam etmemesini istedik, ailesinin evine dönmesini de istedik ama çocuğu için dönmedi. Sadece eşi değil eşinin annesi de aynı şekilde şiddet uyguluyordu” diye konuştu.

‘DÜŞTÜĞÜNE İNANMIYORUM’

Kardeşinin olayın yaşandığı gün apartmanın birinci katındaki evinden eşinin ailesinin yaşadığı 5’inci kattaki evde olduğunu belirten Yavuz, “Bir tartışma yaşanıyor. Ne oluyorsa ondan sonra oluyor. Düştüğünü söylüyorlar. Kardeşimin deli olduğunu savunuyorlar. Kesinlikle kardeşim öyle biri değildi. Kardeşim kendi yaşamına son verecek biri de değildi. Düştüğüne de inanmıyorum. Bu bir cinayettir. Kafa üstü düşmüş. Saatlerce yerde kalmış. Kimse ilgilenmemiş. Kesinlikle bu olayın bir düşme olduğunu kabul etmiyorum. Bu bir cinayet başka da bir şey değil” diye konuştu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.