Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu
Yayınlama: 06.03.2023

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Millet İttifakı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masaya dönüşünün ardından Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde toplandı. 4 saat süren toplantının ardından Millet İttifakı’nın 14 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi beklenen seçimlerde belirlenen Cumhurbaşkanı adayı açıklandı.

Depremde yaşamını yitirenlere rahmet dileyerek sözlerine başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kemal Kılıçdaoğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

‘BU SOFRA HALİL İBRAHİM SOFRASIDIR’

Açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sayın genel başkanlarıma, hepinizin huzurunda teker teker yürekten teşekkür ediyorum. Yunur Emre, ‘Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz’ der. Biz Yunus Emre’nin sözünden aldığımız ilhamla Türkiye’nin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktık. Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası, komşusu açken tok yatmamaktır. Halil İbrahim sofrası tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmemesidir. Halil İbrahim sofrası zulmün sona ermesi, hakkın, hukukun ve adaletin hakim kılınması demektedir.

BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN SOFRASI

Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. En büyük gayemiz Türkiye’yi bereketli, huzurlu ve neşeli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Biz Millet İttifakı olarak Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası üzerinde de mutabık kalmış bulunuyoruz. 11 madde az önce içeride sonuçlandı ve biraz sonra basın mensuplarıyla paylaşacağız.

GENEL BAŞKANLAR CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI

Bu kapsamda Parlamenter Sisteme geçiş sürecinde Millet İttifakına dair, diğer partilerimizin sayın genel başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır. Millet İttifakı’nın kapısı ortak Türkiye hayalimizi paylaşan herkese sonuna kadar açıktır. İnanç, düşünce, ideoloji, kimlik ayırt etmeksizin, 85 milyonu insanımızı yürekten selamlıyoruz. Deprem felaketinin bugün birinci ayı. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bu mübarek Berat Kandili gecesinde Allah’tan rahmet diliyorum. Ey güzel halkım, kimse merak etmesin ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun.”