Milletvekili Aydeniz’in dokunulmazlığının görüşülmesi için Hazırlık Komisyonu oluşturuldu

Milletvekili Aydeniz’in dokunulmazlığının görüşülmesi için Hazırlık Komisyonu oluşturuldu
Yayınlama: 23.06.2022

ANKARA – Karma Komisyon, DBP’li Saliha Aydeniz’in 5 ayrı fezlekeden dokunulmazlığının kaldırılması için Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verdi.

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon toplandı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in 5 fezlekeden dokunulmazlığının kaldırılması için toplanan komisyona Anayasa Komisyonu Başkanı AKP’li Yusuf Beyazıt başkanlık yaptı.

Komisyona HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Adalet Komisyonu üyeleri Mehmet Rüştü Tiryaki, Züleyha Gülüm ve Abdullah Koç ile milletvekilleri Erdal Aydemir ve Pero Dündar katıldı. Komisyona MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de katıldı.

Yapılan görüşmelerde HDP milletvekilleri her bir fezleke için ayrı bir komisyon oluşturulması gerektiğini savundu. HDP, her bir fezlekeye dair ayrı rapor hazırlanması gerektiğini belirtti. HDP’nin talebi komisyonda reddedildi.

Komisyonda fezlekelerin incelenmesi ve rapor hazırlanması için “Hazırlık Komisyonu” oluşturulmasına karar verildi. Karma Komisyon’da oluşturulan Hazırlık Komisyonu’na HDP milletvekili Abdullah Koç, CHP milletvekili Rafet Zeybek ve AKP milletvekilleri Ali Özkaya, Emine Zeybek ve Orhan Kırcalı seçildi.

KOMİSYON BİR AY İÇERİSİNDE RAPOR HAZIRLAYACAK

Komisyonun 5 ayrı fezlekeye dair raporu hazırlaması için bir aylık süresi bulunuyor. Bu süre içerisinde DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de savunmasını sözlü ya da yazılı olarak, komisyona gönderebilecek. Komisyonun dokunulmazlığın kaldırılması yönünde rapor hazırlaması ardından Karma Komisyon’da Aydeniz bir kez daha savunma yapma hakkına sahip olacak. Karma Komisyon’da da dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar çıkarsa, Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına dair görüşmeler Genel Kurul’da devam edecek. Aydeniz, hem komisyon hem de Genel Kurul da savunma yapabilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.