HDP’li Ayşe Acar Başaran’ın polis tarafından tehdit edilmesine tepki gösteren  Batman HDP Milletvekilleri, bu tehditin milyonlarca insanın iradesine dönük bir saldırı olduğunu dile getirdi.

Batman’da  HDP İl Örgütü önünde yapılan kitlesel basın açıklaması ile HDP’li Ayşe Acar Başaran’ın polis tarafından tehdit edilmesi  protesto edildi. Açıklamaya  HDP Batman Milletvekilleri Feleknas Uca,  Necdet İpekyüz, Mehmet Rüştü Tiryaki,  TJA, Barış Anneleri Meclisi, HDP Batman İl Örgütü ve çok  sayıda yurttaş katıldı. 

“Bedeli ne olursa olsun barış mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz”

“Baskılar bizi yıldıramaz” pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP Batman İl Örgütü Eşbaşkanı Hürriyet Kaytar, uzun bir süredir HDP’ye karşı  geliştirilen saldırı dalgasının dün yaşanan büyük bir provokasyon girişimi ile yeni bir boyuta vardığını belirterek, “Bedeli ne olursa olsun eşitlik, özgürlük ve barış mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz. Genel Merkezimiz hala abluka altında bulunmaktadır. Bilinçli bir tarzda yükseltilen baskı ve şiddet dalgası üzerinden kendini yaşatmaya çalışan mevcut iktidara karşı bütün muhalefet güçlerini ses çıkarmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz! HDP’yi savunmak demokratik siyaseti savunmaktır. HDP’yi savunmak Türkiye halklarının özgür ve demokratik ortak geleceğini savunmaktır” dedi.

“Milyonlarca insanın iradesine dönük bir saldırıdır”

HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca,  İçişleri Bakanı’nın organizasyonu ile HDP’nin önüne provakasyon amaçlı bir girişimde bulunulduğunu belirterek, “Başaran’ın orada ölüm ile tehdit edilmesi milyonlarca insanın iradesine dönük bir saldırıdır. AKP-MHP siyaseti içerde ve dışarıda kaybettikçe saldırı ve provakasyonlarını artıyor. Dün yaşanan proavakasyon da bunlardan biriydi.  Milyonları temsil eden Başaran’a dönük bu saldırıya karşı boyun eğmeyeceğiz. Herkes iyi bilsin ki HDP hiçbir zaman diz çökmedi, çökmeyecek.  Bu saldırı karşısında direniş alanımızı büyütüp cevap vereceğiz.  O polisin işlediği suçtur. Derhal o polis görevden alınsın. Ve hukuk önünde hesap versin” dedi.

“Cezasızlık  ve göz yumma bu suça ortak olmaktır”

HDP’li Necdet İpekyüz de uzun bir süredir HDP’nin yürüttüğü mücadelenin  AKP-MHP rejimi tarafından hedef alındığını belirterek, “Bunu kumpas davaları, kapatma davaları ile yapıyor. Rejim bilsin ki Başaran’a yönelik sözler HDP’liler ve Türkiye halklarına yöneliktir. Bunun hesabı demokratik ortamda sorulacaktır. Her cezasızlık her göz yumma bu suça ortak olmaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar demokratik zeminden barıştan yana ısrarımızı sürdüreceğiz.  Her cezasızlık her göz yumma bu suça ortak olmak anlamına gelmektir. Tek yaptıkları kendi ceplerini doldurmak, kutuplaştırmayı artırmaktır.   HDP’ye saldırı için zemin oluşturmaya çalışanlar bilsin ki HDP bunlar karşısında direnecektir. Ve kimseye boyun eğmeyecektir” dedi.

“Bir milletvekili bu açıklıkta tehdit ediliyorsa 85 milyon insan güvence değildir”

HDP Batman Milletvekilli Rüştü Tiryaki de provakasyon girişimlerine sert tepki gösterdi.  Tiryaki, “kendini bilmez bir polis memurunun milletvekiline ettiği sözdür. Bir bütün olarak emniyet teşkilatını, içişleri bakanlığını ve hükümeti bağlamıyor diyebilirsiniz. Ama bunu söylemeniz için o polis memuruyla ilgili bir işlem başlatmanız gerekir. Biz bunu içişleri bakanından beklemiyoruz. Çünkü suç örgütlerini, mafyanın, uyuşturucu tacirlerinin idol olarak gördüğü bir kişi bunları soruşturamaz. Ama İç işleri bakanlığından bekliyoruz. Eğer hala devletin bir kurumu olduğunu söylüyorsa bu polis memuru hakkında mutlaka yapılmalıdır. İşlem yapılmayan her gün emniyet teşkilatının ve içişleri bakanlığının bu polisin arkasında durduğunu varsayacağız. Milletvekilimize hakaret eden o polis memuru, İç işleri bakanlığının tepesindekiler bugünden sonra bir kahraman olarak görecekler. Bakanlığın kendisi sadece suç üretiyor. Her gün suç örgütü liderleri nasıl içişleri bakanıyla içli dışlı olduğu görülüyor. Mutlaka hukuk içerisinde bunun hesabını soracağız. Milyonlarca oy almış bir miletvekili herhangi bir kamu görevlisi böyle prvasızca tehdit edemez.  Eğer bir milletvekili bu açıklıkta tehdit ediliyorsa 85 milyon insan güvence altında değildir. O ülke içinde kimse kendini güvenlik içinde hissedemez. Ayşe Acar Başaran yalnız değildir” ifadelerini kullandı.

Açıklama “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı ile son buldu.