Mizah yüklü aşk ve dostluk romanı: Feyruşe

Mizah yüklü aşk ve dostluk romanı: Feyruşe
Yayınlama: 10.06.2021

Tanıtım Bülteninden:

Demokrat Haber, Edebiyat Haber ve Oggito gibi sitelerde okumaları üstüne yazdığı yazılarıyla tanıdığımız Sedat Sezgin’in mizah yüklü aşk ve dostluk romanı ‘Feyruşeizankitap etiketiyle bu hafta itibariyle yeniden okurla buluşacak.  

Tadımlık:

Feyruşe düşünde dünyalar güzeli bir kız görür. Köşkü cennet bahçesi olan bir yerdedir. Yeryüzünün en lezzetli meyveleri bu bahçede yetişir. İçindeki havuz göğün maviliğini kıskandıracak renktedir. Suyu o kadar temiz ve duru ki kız ayna yerine havuzun kenarında oturup suda yansıyan görüntüsüne bakarak saçlarını tarar. Upuzun saçları havuzun kenarında otururken bile sularının üstünde yüzen kapkara bir güle benzemektedir. Düşünde tanışır, sevgili olurlar. Feyruşe, Hêlîn’in dizlerine başını koyar. Hêlîn’in zarif parmakları Feyruşe’nin saçlarını okşar. Bahçenin bin bir türlü kuş cıvıldaşmalarını dinleyerek kendinden geçer Feyruşe. Bu cennet bahçesinde, başı Hêlîn’in dizlerinde uyur ve bir düş görür. Düşünde kupkuru bir arazi ve çıplak tepeler görür. Ve buralarda yabani hayvanların bıraktıkları dışkıları toplayarak tezek yapan ve hayatını bu şekilde kazanan yoksul bir anne-babanın oğlu olduğuna tanık olur. Dehşet içinde, düşünden irkilerek uyanır. Gerçek düşünden… Tezek tepeciğinin üstünde, kir ve pislik içindedir Feyruşe. Ve önünde uzanan kupkuru bir arazi… Gözlerinin önünde ise hâlâ capcanlı duran Hêlîn’in dünyalar güzeli çehresi.

Arka kapak yazısı:

Dehşet kapımızın önünde durmakla yetinmeyip evimizin içine, oturma odamıza, koltuğumuza, masamıza, yatak odamıza ve hatta düşlerimizin ta içine kadar sinmişse ne yapabiliriz? Çıldırmalı mıyız? Yoksa batan Titanik gemisindeki müzisyenler gibi neşeli şarkılarımızı çalmaya devam mı etmeliyiz? Yazar Sedat Sezgin ‘Feyruşe’ adlı bu yapıtında sözcüklerden mizah yüklü bir enstrüman yaratarak her yanıyla batan kalplerde aşkın, dostluğun ve umudun peşine düşerek modern bir masal kurguluyor.

“Dostum Feyruşe’nin hakkı var: kötülük sarmış her yanımızı, kalbimiz kapkara, beynimiz kapkara; bizi aydınlatmak için bin peygamber yetmez, asıl kötülük biziz, yüreğimiz zifiri karanlık.”

Sedat Sezgin kimdir?

1981 Batman doğumlu. Çocukluğunu köyde geçirdi. Lisans eğitimini sağlık alanında tamamladı. Yazın yaşamına öyküyle başladı. Sözcükler, Lacivert, Sincan İstasyonu, Şehir, Ekin Sanat gibi dergilerde öyküleri yayımlandı. Ayrıca Demokrat Haber, Oggito, Edebiyat Haber ve bazı sitelerde yaptığı okumalar üzerine yazıyor. Yayımlanmış roman ve öykü kitapları var.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.