Uzman çavuş Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, oyuncu Ezgi Mola hakkında, “uzlaştırma kurulundaki bilgileri ifşa ettiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

Batman’ın Beşiri ilçesinde İpek Er’e (18) tecavüz eden ve intihara sürükleyen Uzman çavuş Musa Orhan’a (25) sanal medyadan hakaret ettiği suçlaması ile yargılanıp, para cezası alan oyuncu Ezgi Mola hakkında bir suç duyurusu daha yapıldı. Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, ilk açılan davada Ezgi Mola’nın “gizli kalması gereken bilgilerin açıklanmasını ihlal” suçunu işlediğini belirterek, 5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istedi. 

UZLAŞMAYI KABUL ETMEDİ 

Açılan ilk davada, Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde Mola hakkında “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” ve “hakaret” suçlarından 65 gün karşılığı 5 bin 200 lira adli para cezası vererek “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” kararlaştırıldı. Mola’nın itirazı üzerine uzlaştırma kuruluna giden ve tekrar görülen ikinci davada Mola, “Uzlaşmayı kabul etmedim. Daha sonra tekrardan uzlaştırma bürosu beni arayarak, davacı tarafın tweeti silmesi ve özür tweetinden vazgeçtiğini, sadece 50 bin lira verirlerse uzlaşmayı kabul ettiğini söyledi. Bu durumu da kabul etmedim” ifadelerini kullanmıştı. Mahkeme, 24 Mayıs 2022’de açıkladığı kararla, Ezgi Mola’ya “hakaret” suçunu işlediği kanaatiyle 87 gün adli para cezası karşılığı 6 bin 960 lira para cezası verdi. 

5 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Bunun üzerine Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ezgi Mola’nın yargılama sırasında uzlaştırma görüşmelerine dair detayları paylaştığını ve bunun kanunen suç teşkil ettiğini belirterek, Mola hakkında yeni bir suç duyurusunda bulundu. Akkuş, savcılığa teslim ettiği dilekçede, “Duruşmalarda İstanbul Barosu tarafından atanmış Kadın Hakları Komisyonu Başkanı bir avukat ve emekli Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) hakimi olduğunu beyan eden bir avukat ve ceza alanında uzman olduğunu söyleyen başka bir avukatı varken; uzlaştırma görüşmelerinin gizli kalması gerektiğini bilmemek ve bunun hatırlatılmaması tarafımızca kabul edilemez” denildi. 

Dilekçede, “Yetkili makamların kanun ve düzenleyici işlemlere göre açıklanmasını yasakladığı ve niteliği bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklayan kimseye 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilir” ifadelerine yer vererek, “Ezgi Mola’ya 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması gerektir” şeklinde belirtildi.