Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin 2016 yılında katıldığı bir organizasyonda yaptığı 15 Temmuz açıklaması sosyal medyada yayınlanınca gündem oldu.

7 Aralık 2016’da özel bir üniversitenin organizasyonuna katılan Nureddin Nebati, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili “Allah 15 Temmuz’u bize bir ikram olarak verdi” diyor.

O dönemde AKP İstanbul Milletvekili olan Nebati organizasyondaki davetlilere seslenirken şu açıklamayı yaptı:

“Allah bize 15 Temmuz’u bir ikram olarak verdi diyorum ben. Hem kendimizi bildik, hem kendimizi tanıdık, hem bu ülkenin karşılaşabileceği her türlü ihanetin nasıl giderileceğine ilişkin olarak büyük bir tecrübe edinmiş olduk, 246 şehidimize ve 2 bin üzerinde gazimize rağmen büyük bir ikram olarak düşünüyorum ben.”

VELİ AĞBABA: DARBE GİRİŞİMİNDEN EN ÇOK FAYDALANAN SİZ OLDUNUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından Nebati’nin söz konusu görüntülerini paylaşarak şunları kaydetti:

“Nebati: 15 Temmuz, Allah’ın bize bir ikramıydı

Darbe girişiminden en çok faydalanan, tek adam sistemini dayatan, zenginliğine zenginlik katan bir tek siz oldunuz. Size elbette “ikram” gibi gelir. Peki ya şehit olanlar, haksız ihraç edilenler, hayatı kararan milyonlar..”