Newroz’daki sarı, kırmızı, yeşil şala ‘PKK bayrağı’ davası

Newroz’daki sarı, kırmızı, yeşil şala ‘PKK bayrağı’ davası
Yayınlama: 30.06.2022

HATAY – Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 yıl önceki Newroz kutlamasında açılan sarı, kırmızı ve yeşil renkli şalın PKK bayrağı olduğunu iddia ederek, Feleknaz Aslan hakkında “Örgüt propagandası” gerekçesiyle dava açtı. 

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 22 Mart 2015’te gerçekleştirilen Newroz kutlamasında sarı, kırmızı, yeşil renkli şal taşıdığı belirtilen süperbahis Feleknaz Aslan hakkında, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Aslan, 4 Nisan’da Dörtyol Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılarak ifadesi alınıp ve daha sonra serbest bırakıldı.

ŞALA BAYRAK DAVASI

Soruşturmasını tamamlayan başsavcılık, Aslan hakkında, “Örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianame, Hatay 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Aslan’ın 2015 Newrozu’nda taşıdığı belirtilen sarı, kırmızı ve yeşil renkli şalın, PKK/KCK bayrağı olduğu ileri sürülen iddianamede, “Örgüt propagandası” suçu işlediği belirtilen Aslan hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

DURUŞMASI GÖRÜLECEK

Aslan hakkında açılan davanın duruşması önümüzdeki günlerde Hatay 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Ancak mahkemenin süperbetin yazdığı müzekkere sonucu Aslan’ın savunması bugün Dörtyol 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde alındı. Üzerine atılı suçlamaları reddeden Aslan, beraatini talep etti.

Dosyada usul ve esasa dair aykırılıkların olduğunu belirten avukat Mehtap Sert ise müvekkilinin kollukta alınan beyanında tercüman ve avukat hakları hatırlatılmadığını, okuma yazması olmadığı için de beyanında parmak izi alındığını söyledi. Müvekkilinin Newroz’da uzunca bir şalın ucundan tuttuğunu ve etkinliğin kaymakamlıkça izin verilip, etkinliğin müzik dinleme ve halay çekmekten ibaret olduğunu ifade eden Sert, “Atılı suçun unsurları oluşmadığından beraatini talep ediyoruz” dedi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.