Öğretmenin Kürt öğrencilere yönelik ırkçı paylaşımına soruşturma açıldı

Öğretmenin Kürt öğrencilere yönelik ırkçı paylaşımına soruşturma açıldı
Yayınlama: 03.03.2022

Muş’ta görevli öğretmen Hafizel Dal’ın, sosyal medyada Kürt öğrencilere yönelik yaptığı paylaşım tepkilere yol açmıştı.

Muş’un Bulanık İlçesinde görev yapan öğretmen Hafize Dal hakkında sosyal medyada Kürt öğrencilere yönelik paylaştığı ırkçı mesajların ardından soruşturma açıldı.

Muş’un Bulanık ilçesinde görev yapan öğretmenin, Kürt öğrencilere yönelik sosyal medya mesajları büyük tepki toplamıştı.

Fen Bilgisi Öğretmeni Dal’ın paylaşımları nedeniyle Valilik izniyle Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen hakkında soruşturma başlatmıştı.

Öğretmen paylaşımında “Bende tertemiz mis gibi çocuklarla ders yapmak istiyorum. Doğuda temizlik nedir bilmeyen çocuklar içerisinde hastalıklarla boğuşmak istemiyorum… Öğretmene değer verilmeyen bu ülkede öğretmen olduğum için çok pişmanım… 4 sene bu hataya mahkum edilmek istemiyorum…” ifadelerini kullanmıştı.

ÖĞRETMENLİK YAPAN DAL’IN KÜRT ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK IRKÇI PAYLAŞIMI

ÖĞRETMENLİK YAPAN DAL’IN KÜRT ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK IRKÇI PAYLAŞIMI

Dal’ın sosyal medya hesabında eğitim verdiği öğrencileriyle ilgili yaptığı bu paylaşımlar nedeniyle Bulanık Cumhuriyet Başsavcılığı da bugün öğretmen hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma açtı.

MUŞ VALİLİĞİN AÇIKLAMASI

Valilik de dün yaptığı açıklamada, sözleşmeli statüsünde olan söz konusu öğretmenin tedbiren sözleşmesinin askıya alınmasına yönelik işleme başlandığını duyurmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.