ÖHD Mersin Şubesi: İşkenceci polislerin korunmasına müsaade etmeyeceğiz

ÖHD Mersin Şubesi: İşkenceci polislerin korunmasına müsaade etmeyeceğiz
Yayınlama: 05.01.2022

ÖHD Mersin Şubesi, İsmail ve Serhat Yolgın’a emniyette uygulanan işkencenin takipçisi olacaklarını belirterek,“İşkenceci polislerin korunmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi’nde yaşayan Yolgın ailesinin evine 29 Aralık 2021 tarihinde Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Şube polislerince baskın düzenlenmişti. Evde yapılan aramanın ardından yanlış adrese baskın yaptığı anlaşılan polislerle tartışan İsmail ve Serhat Yolgın, gözaltına alınmış ve işkence görmüştü.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi, İsmail ve Serhat Yolgın’ın gördüğü işkenceye dair şube binasında basın toplantısı düzenledi. İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticileri ile çok sayıda avukatın katıldığı toplantıda, açıklamayı ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı avukat Hoşyar Sarıyıldız yaptı.

‘İŞKENCE GÖRDÜLER’

Sarıyıldız, adres karışıklığından kaynaklı soruşturma ile herhangi bir ilgisi olmayan Yolgın kuzenlere baskın yapıldığını, akabinde darp edildiklerini söyledi. Evi basılan İsmail Yolgın ve Serhat Yolgın’ın arama neticelendikten sonra evlerine girmek istemeleri üzerine, aramayı yapan polisler tarafından işkenceye maruz kaldıklarını ifade eden Sarıyıldız, “Yolgın kuzenler önce aramanın yapıldığı evin önünde, daha sonrasında bindirilmiş oldukları polis aracında ve son olarak da götürüldükleri emniyetin kamerasız bir odasında saatlerce sistematik bir şekilde fiziksel ve psikolojik işkenceye maruz kalmışlardır” dedi.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATMADI

İsmail ile Serhat Yolgın’ın maruz kaldıkları işkenceden dolayı baygınlık geçirdiğini belirten Sarıyıldız, “İşkenceci polisler tarafından üzerlerine kova ile soğuk su boşaltılmak sureti ile ayıltılmış ve işkenceye devam edilmiştir. Üstleri ve başları paramparça edilmiş, kan revan içinde bırakılmıştır. Adliyede maruz kaldıkları işkenceyi anlatmış olmalarına ve polislerden şikayetçi olmalarına rağmen; Mersin Valiliği tarafından herhangi bir idari soruşturma başlatılmadı. Mersin Valiliği ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından herhangi bir açıklama da yapılmamıştır” diye belirtti.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Olayın takipçisi olacaklarını ifade eden Sarıyıldız, “Mersin Valiliği, Mersin Emniyet Müdürlüğü ve Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı üç maymunu oynayarak olayın kamuoyuna daha fazla yansımadan unutulmasını umut ediyorlar. Ancak bizler hak savunucuları ve mağdurların vekilleri olarak; işkencenin ve kötü muamelenin rutin bir kolluk uygulaması haline gelmesine ve işkenceci polislerin korunmasına müsaade etmeyeceğiz. İşkenceci polislerin yargılanması ve hak ettikleri cezaları almaları için tüm yasal yollara başvurduğumuzun ve başvuruların takipçisi olduğumuzu kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.