Öldürülen gencin kelepçeli halde ensesinden vurulduğu ortaya çıktı

Öldürülen gencin kelepçeli halde ensesinden vurulduğu ortaya çıktı
Yayınlama: 01.12.2021

Kadıköy,de polis tarafından ‘dur’ ihtarına uymadığı iddia edilerek öldürülen Çetin Kaya’nın yakın mesafeden ve ters kelepçe yapıldıktan sonra yakın mesafeden ensesinden vurulduğu ortaya çıktı. Kaya’nın öldürüldüğü anda mobeselerin ise kayıt yapmadığı ileri sürüldü.

Etha’dan Nadiye Gürbüz’ün haberine göre, Kadıköy Göztepe’de önceki akşam yaşanan polis infazının ayrıntıları ortaya çıktı. Polisin ‘dur’ ihtarının ardından aracı durduran Çetin Kaya, aracın içinden çıktıktan sonra yere yatırılarak ters kelepçe takıldı ve polis tarafından ensesinden vurularak infaz edildi. Araç içindeki 15 yaşındaki E.Ç. ise kaçtıktan sonra gözaltına alındı.

Göztepe SSK hastanesi yakınlarında yaşanan polis infazında katledilen Çetin Kaya’nın sinema sektöründe çalıştığı öğrenildi.

ENSESİNDEN VURULDU

Cenazeyi teslim alan sinema sektöründen arkadaşları, Çetin Kaya’nın ensesinden vurulduğunu doğrularken, polis, Kaya’nın dur ihtarını uymadığını, araçtan indikten sonra da direndiğini ve yaşanan arbedede vurulduğunu öne sürmüştü.

MOBESE KAYITLARI SİLİNDİ

Katliamın yaşandığı Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde çok sayıda mobese kamerası olmasına rağmen, mobeselerin devredışı olduğu iddia edildi.

Görüntüleri izlemek isteyen arkadaşlarına, o bölgedeki mobeselerin devre dışı olduğu söylendi. Polis katliamının üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Çetin Kaya’nın arkadaşları, olay anına ilişkin görüntüleri elde etmek için çaba harcadıklarını kaydetti.İLGİLİ HABER

Kadıköy’de polis bir kişiyi öldürdü

ÇETİN KAYA SİVAS’TA DEFNEDİLDİ

Çetin Kaya’nın cenazesi dün Sarıgazi Cemevi’nden sinema sektöründe çalışan arkadaşları, oyuncular ve yönetmenler tarafından defnedilmek üzere memleketi Sivas’a uğurlandı.

ARKADAŞLARINDAN KAMUOYUNA ÇAĞRI

Çetin Kaya’nın arkadaşları, görgü tanıklarına çağrıda bulundu. Arkadaşları görgü tanıklarının 0533 353 02 32 numaralı telefondan kendilerine ulaşmalarını istedi.

Polis tarafından ensesinden vurularak katledilen Çetin Kaya’nın sinema sektöründe birlikte çalıştığı arkadaşları, olaya tanıklık edenlere çağrıda bulundu.

İstanbul’un en işlek caddesindeki mobese kameralarının o sırada kayıt almadığı iddia edilerek infazın üstünün örtülmek istenmesine karşı girişimlerini sürdüren Çetin Kaya’nın arkadaşları sosyal medya üzerinden şu çağrıyı yayınladı:

“29 Kasım 2021 tarihinde saat 22.00 sularında İstanbul’un en işlek noktalarından biri olan Göztepe Minibüs caddesinde (Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi önü) çok sevdiğimiz arkadaşımız Çetin Kaya polis kurşunuyla başından vurularak öldürüldü.

Savunmasız, silahsız bir vatandaşa gerçekleşmiş olan bu cinayeti gören, duyan tanık olan kişilerin (0533 353 02 32) numaralı telefondan tarafımızla irtibat kurmalarını ya da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığına başvurmalarını rica ederiz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.