HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, partisini hedef alan AKP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye, “Ağzınızı temiz suyla çalkalayın” dedi. 

Meclis Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde söz alan AKP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Kürtlere ve değerlerine yönelik sözlü saldırılarda bulundu, Halkların Demokratik Partisini (HDP) hedef aldı. Çelebi’ye sert tepki gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Selahattin Demirtaş’ın adını ağzınıza almadan, gibin ağzınızı temiz suyla çalkalayın” dedi.

SOYLU HAKARET ETMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 24 Ekim 2018’de “Kahraman jandarmamıza Meclis kürsüsünden iftira atan, terörle mücadelemizi etkilemeye çalışan Mehmet Ali Çelebi ihanet içerisindedir. Bir dönem şanlı ordumuzda maalesef görev yapan bu fersude, benzer görevleri yapıp milletimizi katleden şerefsiz fetöcüler gibi davranmaktadır” dediği Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon Davası kapsamında tutuklu yargılandı. 2018’de CHP’den milletvekili seçilen 2021’de partiden istifa etti. Memleket Partisi’ne katılan Çelebi, bir kez daha istifa ederek 11 Ekim’de AKP’ye katıldı. 

OLUÇ: AĞZINIZI TEMİZ SUYLA ÇALKALAYIN

Çelebi’nin sözlü saldırılarına karşı söz alan HDP Grup Başkanvekili Oluç, şunları söyledi: “Selahattin Demirtaş’ın kesinleşmiş giydiği herhangi bir hüküm bulunmadığı için, Selahattin Demirtaş hakkında kullandığınız her hakaret sözü, size aynen iade ediyoruz. Misliyle iade ediyoruz. Bazı insanlar, Selahattin Demirtaş’ın adını anmadan evvel, gidip ağzını çalkalamalıdır, temiz suyla. Siz kimsiniz. Milyonlarca Kürt’ün hakkını savunduğu için bedel ödeyen ve rehin tutulan Selahattin Demirtaş’ın adını asla böyle anamazsınız. Selahattin Demirtaş demokratik siyaset alanında kararlı duran, bu duruşu için bugün Edirne’de bedel ödeyen insandır. Sizin gibi oradan oraya topaç gibi dönmemiştir. Sizin gibi oradan oraya savrulmamıştır. Türkiye’de taraf olmaktan bahsedilecekse, kendi etrafında sürekli dönen birisi, hangi tarafta yer aldığı asla belli değildir. Selahattin Demirtaş’ın adını ağzınıza almadan, gibin ağzınızı temiz suyla çalkalayın.”