Ölüm orucunu 256 gün boyunca sürdüren ve direnişinin sonucunda 6 ay infaz erteleme kararı ile tahliye edilen Gökhan Yıldırım tekrar cezaevine gönderildi. 

“Adil yargılanma” talebiyle Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde başlattığı 256 günlük ölüm orucu direnişinin ardından 5 Eylül’de 6 ay infaz erteleme kararı ile tahliye edilen Gökhan Yıldırım’ın, dün Kağıthane ilçesine bağlı Çayan Mahallesi’nde sivil polislerce gözaltına alınarak, Silivri Cezaevi’ne götürüldüğü öğrenildi.

AVUKATLAR: KARARIN KALDIRILMASI YASADIŞI

Halkın Hukuk Bürosu, konuya dair sanal medya hesabından paylaşım yaparak Tekirdağ Savcılığı tarafından infaz erteleme kararının kaldırıldığı bilgisini paylaştı. Halkın Hukuk Bürosu, Yıldırım’ın 5 Şubat’ta Adli Tıp Kurumu (ATK) muayenesi olduğunu ve tedavisi devam ederken infaz erteleme kararının kaldırılmasının yasadışı olduğunu vurguladı.

‘SERBEST BIRAKILSIN’ 

Halkın Hukuk Bürosu’nun paylaşımı şu şekilde: “Gökhan Yıldırım’ın infaz erteleme kararında herhangi bir adli kontrol tedbiri altına alınmamıştır. Nöropatik ağrıları devam ederken evinin önünde gözaltına alınmıştır. İnfaz erteleme kararının kaldırılması için herhangi bir şart oluşmamıştır. Bu durum Gökhan Yıldırım’ın sağlığını riske atmaktadır. Gökhan Yıldırım serbest bırakısın.”