Oruçlu olan Emine Şenyaşar adalet talebiyle bugün de adliye önünde oturdu ama savcıyla görüştürülmedi

Oruçlu olan Emine Şenyaşar adalet talebiyle bugün de adliye önünde oturdu ama savcıyla görüştürülmedi
Yayınlama: 10.03.2021

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel Seçim sürecinde AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırıları sonucu eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın “Adalet” talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattıkları oturma eylemine 2’nci gününde devam etti. Gün boyu adliye önünde oturma eyleminde olan anne-oğulun Urfa Cumhuriyet Başsavcısı ile dava dosyasına ilişkin görüşme talepleri bugün de reddedildi.

‘ADALET İSTİYORUM’

Adliye önünde konuşan anne Şenyaşar, adalet istediklerini belirterek, “Ben hastayım. Kalbimde sorun var. Ayağım ağrıyor. Gözlerim görmüyor. Burada oturuyorum. Savcıya derdimizi anlatmak istiyoruz. Ama bizimle görüşmek istemiyor. Ben burada oturmaya devam edeceğim. Ailemi öldürdüler. Çocuğumu cezaevine attılar. Bu nasıl adalet? Çocuklarımı hastanede katlettiler. Niye hastanedeki kayıtları çıkarmıyorlar? Niye bu katliamı yapanlar tutuklanmadı? Ben adalet istiyorum. Adalet sağlanıncaya kadar buradan kalkmayacağım” dedi.

AİLE ZİYARET EDİLDİ

Öte yandan gün boyu oturma eyleminde olan Şenyaşarları Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel ziyarette bulunurken, yine baronun Kadın Hakları Merkezi’ne bağlı avukatlar da aileyi ziyaret etti.

BASIN ENGELLENDİ

Oturma eyleminde olan Şenyaşarları takip etmek isteyen gazetecilere ise “Adliye içinde görüntü almak yasak” denilerek izin verilmiyor.

YARIN DEVAM EDECEK

Miraç Kandili dolayısıyla bugün oruçlu olan anne Emine Şenyaşar ve oğlu, gün boyu beklemelerine rağmen kimse ile görüşme gerçekleştiremedi. Geç saatlere kadar adliye önünde oturan aile Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel’in iknasıyla bugünki eylemlerini sona erdirdi. Aile oturma eylemine yarın da devam edecek. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.