Osmanlı Ülkü Ocakları Başkanı, ‘silahla yaralama’dan gözaltına alındı

Osmanlı Ülkü Ocakları Başkanı, ‘silahla yaralama’dan gözaltına alındı
Yayınlama: 27.05.2022

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş’ın ‘silahlı yaralama’dan gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş’ın, daha önce ismi birlikte dolandırıcılık yaptıkları iddiasına karışan Yamin Canoğlu’nu geçtiğimiz salı günü bacağından vurduğu gerekçesiyle, gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Genel Başkanı Turgut Başdaş’ın geçen salı günü, daha önce ismi birlikte dolandırıcılık yaptıkları iddiasına karışan Yamin Canoğlu’nu bacağından vurduğu ortaya çıktı. Başdaş, Canoğlu’nun şikayeti üzerine gözaltına alındı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, 24 Mayıs Salı günü Osmanlı Ülkü Ocakları’na giden Yamin Canoğlu, Başdaş tarafından ayağına bir el ateş edilerek vuruldu. Hastaneye kaldırılan Canoğlu, burada hastane polisine verdiği ifadesinde, “Saat 14.00 civarında iş için Hacettepe Mahallesi’nde bulunan Osmanlı Diriliş Ülkü Ocakları isimli yere gittim. Beni Turgut Başdaş karşıladı. Başdaş’ın odasına gittik. Kendisiyle sohbet ediyorduk. Sohbet ederken bana ‘yan odaya geçelim seninle özel bir şey konuşacağım’ dedi. Yan odaya geçtiğimizde normal sohbet ederken ve aramızda bir tartışma bile yaşanmadan bir anda belinden siyah renkli tabancayı çıkararak bacağıma doğru ateş etti. Ben bacağımdan yaralandım. Silah sesini duyup odaya gelen vatandaşlar beni İbni Sina Hastanesine getirdi. Beni yaralayan Başdaş’tan şikâyetçiyim” dedi.

’10 MİLYON LİRA TAHSİLAT’ İDDİASI

Canoğlu’nun şikâyetinin ardından Başdaş’ın gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan yaralama olayının arkasında da 10 milyon liralık bir para konusunun olduğu iddia ediliyor. Buna göre daha önce borçları nedeniyle tefeciye düşen Canoğlu’ndan kendisine edilen yardımın karşılığı olarak 10 milyon lira istendiği, Canoğlu’nun da bu parayı ödeyememesi nedeniyle Başdaş ile tartıştığı öne sürülüyor.

DOLANDIRICILIK İDDİASI

Başdaş ve Canoğlu’nun ismi daha önce pencere yöntemi ile dolandırıcılık iddiasına karışmıştı. Ankara’da yaşayan 84 yaşındaki Ayla İskefyeli, imzasını taklit ederek 21.8 milyon liralık sahte senet hazırlandığı iddiasıyla Başdaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu dilekçesinde Başdaş’ın yanı sıra Yamin Canoğlu da şüpheli olarak yer almıştı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.