Özgentürk’ün yazsına Batman Milletvekillerinden tepki

Özgentürk’ün yazsına Batman Milletvekillerinden tepki
Yayınlama: 31.08.2020

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk’ün, Batman’ı karalayarak yazdığı “Porno çukurunda debeleniyoruz” adlı makalesine Batman milletvekilleri tepki gösterdi.

Batman’da Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına maruz bırakıldığını söyledikten sonra intihar eden İpek Er’e ilişkin köşe yazısında Batman’la ilgili kullandığı ifadeler tepki çeken Işıl Özgentürk’e HDP ve AKP’li Milletvekilleri tepki gösterdi.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran sostal medya hesabından, ”Işıl Hanım öncelikle, Batman vekili olarak kentimizin yıllardır yürüttüğü kadın mücadelesi sonucunda kayyım darbesinden önce Belediyemizde eşbaşkanlık siteminin uygulandığını ve partimizden her dönem kadın milletvekili temsiliyeti sağladığı kent olduğunu hatırlatayım”

HDP’li Necdet İpekyüz’de, ”Kadın ya da çocuklara tecavüz edenlerin, katillerin salıverildiği, cezasızlıkla ödüllendirildiği bir dönemde, Batman hakkında üstten bir bakış açısıyla karalama ve iftiralarla yorum, tespit yapmak gazetecilik değildir. Hadsizliktir. Özür Dilemelisiniz” diyerek tepki gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Batman Milletvekili Ziver Özdemir’in tepki paylaşımı ise şöyle, ”Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı ışıl özgentürk bugünkü köşe yazısında Batmanımızı ve Batmanlıları mesnetsiz iftiralarla itham etmiş. Kendisini Batmanlı hemşehrilerimden ilim ve edep öğrenmesi için Batman’a ve Batmanlılardan ÖZÜR DİLEMEYE davet ediyorum”

Veysi Atmeca

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.