Pakistan’da yangını ezan okuyarak söndürmeye çalıştılar: İşe yaramadı

Pakistan’da yangını ezan okuyarak söndürmeye çalıştılar: İşe yaramadı
Yayınlama: 06.06.2022

Pakistan’ın Karaçi kentinde bir binada çıkan yangının ardından bölge halkı, yangını söndürmek yerine ezan okudu. Görüntüler kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu.

Pakistan’ın Karaçi kentinde bir binanın bodrum katında 2 Haziran günü yangın çıktı. Yangın sırasında ortaya çıkan görüntüler sosyal medyada kısa süre içerisinde gündem oldu. İtfaiye ekiplerinin saatler süren müdahalesi sonrasında yangın tüm binayı kaplamadan söndürüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışırken bina çevresindekiler yangını söndürmeye çalışmak yerine ezan okumaya başladı. Görüntüleri paylaşan Pakistan vatandaşı Imtiaz Mahmood “Yangını söndürmek için kolektif bir şekilde ezan okundu. Ancak işe yaramadı” dedi.

https://www.instagram.com/reel/Cebg9XJF_E8/?utm_source=ig_web_copy_link

Karar’da yer alan habere göre bölgeden dumanlar yükselirken, binada yaşayanlar kendilerini dışarıya attı. Ancak hasta ve yaşlı bazı vatandaşların alevlerin arasında mahsur kaldığı bildirildi. Çevredekiler itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık iki buçuk saat süren müdahalesinin ardından yangın üst katlara sıçramadan söndürüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışırken bina çevresindekiler yangını söndürmeye çalışmak yerine ezan okumaya başladı.

‘İŞE YARAMADI’

Sosyal medyada kısa sürede yayılan videoyu İngiltere’de yaşayan Pakistan vatandaşı Imtiaz Mahmood paylaştı. Mahmood paylaşımında, “Dün Karaçi’de Jail Chowringhee yakınlarındaki bir süpermarkette yangın çıktı. Yangını söndürmek için kolektif bir şekilde ezan okundu. Ancak işe yaramadı” ifadelerini kullandı.

Görüntüler sonrasında sosyal medyada bazı kişiler Pakistan halkının yangın sırasında verdiği tepkinin ‘normal’ olduğunu belirterek Pakistanlılara destek oldu ve zor zamanlarda ezan okumanın işe yarayacağı görüşünü savundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.