Pêşmerge komutanından Metîna açıklaması: Pêşmergeler havadan vuruldu

Pêşmerge komutanından Metîna açıklaması: Pêşmergeler havadan vuruldu
Yayınlama: 07.06.2021

Pêşmerge Bakanlığı komutanlarından Qadir Xoranî, PKK’nin sorumlu tutulmak istenen Metina’da pêşmergelere yönelik saldırının ya F-16 ya da SİHA ile havadan yapıldığını kaydetti.

Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Metîna alanına sevk edilen pêşmerge güçlerine yönelik 5 Haziran’da havadan saldırı yapıldı ve 5 pêşmerge yaşamını yitirdi, 4 pêşmerge ise yaralandı. Kürdistan Demokratik Partisi’ne bağlı medya organları ilk haberlerinde olayı “bombardıman” olarak duyururken, kısa bir süre sonra saldırıdan HPG’yi sorumlu tuttu.

HPG Basın İrtibat Merkezi ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının kendi güçleri tarafından yapılmadığını belirterek, “bağımsız heyet”in araştırma yapmasını istedi.

Söz konusu saldırıya ilişkin birçok kesimden açıklama yapıldı. Ancak uzmanlara göre, hedef alınan zırhlı aracın görüntüleri de saldırının havadan yapıldığına işaret ediyor.

Saldırının havadan yapıldığını destekleyen bir açıklama da Pêşmerge Bakanlığı bünyesinde komutanlık görevini yürüten Qadir Xoranî’den geldi. RojNews’in geçtiği habere göre, uzun zamandır Pêşmerge komutanı ve askeri alanda deneyi olan Qadir Xoranî, sanal medya hesabı olan Facebook sayfasında bir paylaşım yaptı.

‘ARAÇTA MERMİ İZİ YOK’

Qadir Xoranî, patlamayı üç madde halinde şöyle değerlendirdi:

“*Ben kendim de zırhlı araçlara bindim. Söz konusu zırhlı araç çok sağlam ve güçlüdür.

*Araçta gerilla mermilerine ait hiçbir iz yok. Füze ile yapılmış olsa, aracın dört bir yanına isabet etmiş olmalı ya da en azından tekerleri parçalanmış olmalıydı.

*Yaralı pêşmergelerin ifadelerine göre çatışma yaşanmadı. Yaralı pêşmergeler, araca havadan saldırı olduğunu belirtiyor. Fotoğraflardan da aracın ya F-16 uçağı ya da İnsansız Silahlı Hava Aracı (SİHA) ile bombalandığı anlaşılıyor.”

Qadir Xoranî, isim vermeden F-16 veya SİHA sahibi olan “terörist bir gücün” saldırıyı gerçekleştirdiğinin altını çiziyor.

‘SALDIRI KÜRTLERE KARŞIDIR’

Qadir Xoranî yaptığı paylaşımda devamında şunları belirtiyor: “Bana göre bu terörist olay, ya F-16 ya da İnsansız Silahlı Hava Aracı ile, terörist bir güç tarafından Kürdistan Pêşmergesine karşı gerçekleştirildi. Bunun arkasında siyasi bir amaç var. Bu saldırı planlıdır ve amacı Kürtler karşı savaşı yoğunlaştırma ve Kürdistan Bölgesini yok etmeyi amaçlıyor.”

MSB: YARDIMA HAZIRIZ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Kürtler arası çelişki ve çatışmaları derinleştirmek amacıyla bugün bir açıklama yaparak KDP’ye yardım etmeye hazır olduklarını belirtti. MSB’nin konuya vurgu yapan açıklamasında, “Her zaman olduğu gibi komşularımızın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygılı olarak terörle mücadelesinde Iraklı kardeşlerimizin daima yanındayız ve onlara desteğe hazırız.” denildi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.