Pınar Gültekin’in katiline ağırlaştırılmış müebbet

Pınar Gültekin’in katiline ağırlaştırılmış müebbet
Yayınlama: 10.03.2023

Muğla’da, üniversiteli Pınar Gültekin’i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan tutuklu sanık Cemal Metin Avcı için karar verildi.

Pınar Gültekin cinayetinde sanık Cemal Metin Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Katil Avcı için ‘Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme’ suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı hakkında ise ‘suç delilerini gizleme, değiştirme ve yok etme’ suçunda 4 yıl hapis cezası verildi.

SKANDAL KARARA TEPKİ YAĞMIŞTI

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’ya verilen ‘haksız tahrik’ indirimi, Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı.

Katil Cemal Metin Avcı için önce ‘ağırlaştırılmış müebbet’ verilmiş; sonra da mahkeme ‘haksız tahrik’ olduğuna karar vererek cezayı 23 yıla indirmişti.

Mahkeme, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın ise beraatine karar vermişti.

Bugün İzmir Adliyesi’ndeki istinaf mahkemesinde görülen duruşmada, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Cemal Metin Avcı’ya uğranan haksız tahrik indirimi kaldırılmış oldu.

EPÖZDEMİR: GEÇ DE OLSA ADALET TECELLİ ETTİ

Kararın ardından adliye önünde açıklamalarda bulunan Gültekin Ailesi avukatı Rezan Epözdemir, “Geç de olsa adalet tecelli etti. Haksız tahrik indirimi kaldırıldı. Müvekkillerin kızını diri diri yakan bu cani ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı” ifadelerini kullandı.