PKK’li cenazesine katılan 72 yaşındaki imama dava

PKK’li cenazesine katılan 72 yaşındaki imama dava
Yayınlama: 07.11.2020

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, çatışmada ölen PKK’linin cenaze törenine katıldığı ve “Kürdistan şehitleri için el fatiha” dediği iddiasıyla İmam Mehmet Can Demir hakkında soruşturma başlattı. 72 yaşındaki Mehmet Can Demir’in ‘Örgüt propagandası yapmak’ suçundan yargılanacak.

Savcılık iddianamede, “İran uyruklu Sabhıa Ranjbar isimli BTÖ mensubunun Van ili Seyrantepe Mahallesi Kimsesizler mezarlığında defin sırasında dua eden Mehmet Can DEMİR isimli şahsın durumundan şüphelenilerek video kaydına alındığı, düzenlenen CD inceleme tutanağında; şüpheli Mehmet Can Demir isimli şahsın Kürtçe dilinde ‘Özellikle Kürdistan şehitlerinin üzerine el fatiha’ ‘şeklinde konuştuğunun tespit edildiği görülmüş olup sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına” ifadelerini kullandı.

‘DİNİ KURALLARI YERİNE GETİRDİM’

Hakkında asılsız iddialarla soruşturma açıldığını söyleyen Mehmet Can Demir ise verdiği ifadede kendisinin imam olduğunu ve cenazelere gittiğinde cenazenin kim olduğuna bakmaksızın dini kurallara göre defin işlemlerini gerçekleştirdiğini belirtti. Üzerine atılı suçları kabul etmediğini söyleyen Demir, “Olayın olduğu tarihte sabah saatlerinde kapım çaldı, tanımadığım birisi bana cenazelerinin olduğunu söyledi. Bu şahıs beni alarak kimsesizler mezarlığına götürdü. Burada hem Türkiye hem de İran vatandaşları vardı. Ben de defin esnasında okunması gereken duaları okudum ancak Kürtçe olarak özellikle “Kürdistan şehitlerinin ruhuna fatiha” şeklinde herhangi bir söylemde bulunmadım” dedi. (DUVAR)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.