Polis 2 yıl önce ev baskınlarında öldürdüğü Naci Dayangaç’ı arıyor

Polis 2 yıl önce ev baskınlarında öldürdüğü Naci Dayangaç’ı arıyor
Yayınlama: 12.11.2020

Polis, 2 yıl önce Manisa’da yaptığı ev baskınında öldürdüğü Naci Dayangaç’ı arıyor. Ağabeyi  Feyzullah Dayangaç, “Kardeşimi önce öldürdüler, sonrada ‘nerede’ diye soruyorlar” diyerek tepki gösterdi. 

Manisa’nın Şehzade ilçesinin Kuşlubahçe Mahallesi’nde 12 Temmuz 2018’de bir eve yapılan “narkotik” operasyonunda, HPG’li olduğu iddia edilen Naci Dayangaç, polis tarafından öldürüldü.

Aynı evde bulunan Adem Bozkurt ise “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen polis öldürdüğü Dayangaç’ı nerede olduğunu soruyor.  Sürekli ailesine giderek, Dayangaç’ın nerede olduğunu soran polis, ailesine bu yönde baskı uyguluyor. 

 İKİ YILDIR AYDINLATILMADI 

Dayangaç’ın ağabeyi Feyzullah Dayangaç (40), kardeşinin ölümünden önce 5 yıl boyunca haber alamadıklarını belirterek, Temmuz 2018’de jandarma tarafından aranarak, kardeşinin Manisa’ta öldürüldüğü haberi verildiğini söyledi. Babası ve amcasının cenazeyi almak için Manisa’ya gittiklerini ancak olay yerine gitmelerine izin verilmediğini ifade eden Dayangaç, cenazenin Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) alınarak Bitlis’te defnedildiğini dile getirdi. Mersin’de yaşanan ailenin taziye kurmasına da izin verilmediğini söyleyen Dayangaç, yaşadıklarının yanı sıra geçen iki yıla rağmen olayın aydınlatılmadığına dikkat çekti.  

TEK KURŞUNLA VURULDU 

Kardeşinin infaz edildiğini düşünen Dayangaç, “Kaldığı evde herhangi bir silah veya benzer bir şey bulunmamış. Tek kurşunla başından vurularak infaz edilmiş. Cenazesini bizzat ben gördüm. Başının sol tarafından bir kurşun sıkılmış. Vücudunun herhangi bir yerinde iz yoktu. Devlet çatışmanın çıktığını söyledi ama o görgü tanıklarına göre evde çatışma çıkmamış. Çatışma söylemi bir tiyatrodur” dedi. 

‘NACİ NEREDE?’ 

Ölümün aydınlatılarak sorumluların yargılanmasını isteyen ağabey Dayangaç, yetkililerin “Neden infaz ettiniz?” sorusunu yanıtlamasını istedi. Polislerin sürekli evlerine gelerek kendilerine baskı uyguladığını, tehditlerde bulunduğunu aktaran Dayangaç, sürekli “Naci Dayangaç nerede” diye sorulduğunu söyledi. Dayangaç, “Kardeşimi önce öldürdüler, şimdi gelip ‘nerede’ diye bize soruyorlar. Artık çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Bazen ayda bir, bazen de haftada bir evimize baskın yapıyorlar. Bizi tehdit ediyorlar. ‘Kardeşinizin yerini söylemezseniz, sizi tutuklarız. Sizi de öldürürüz. Bir tanesini öldürdük diğerini de öldürürüz’ diyerek tehdit ediyorlar. Bu baskıların, tehditlerin bitmesini ve kardeşimin öldürülmesi olayının aydınlatılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.