Polis Enes Aydemir’in tecavüz ettiği kadın dayanışma bekliyor

Polis Enes Aydemir’in tecavüz ettiği kadın dayanışma bekliyor
Yayınlama: 11.04.2022

Cizre’de polis Enes Aydemir tarafından tecavüze maruz kalan S.S., tecavüz failinin tehdit ve psikolojik baskıyı sürdürdüğünü aktardı.

Bölgede özel savaş politikaları kapsamında özelde Kürt kadınlara yönelik üniformalı şiddet örneklerine her gün bir yenisi ekleniyor. Üniformalı failler tarafından şiddete maruz kalan kadınların, bu noktada adli makamlara yaptıkları şikâyetler dikkate alınmıyor, üstü örtülüyor ya da bu mekanizmaları kullanmak isterken psikolojik şiddete maruz kalıyorlar. Tecavüze uğrayan, sonrasında sistematik psikolojik şiddete maruz kalan kadınlardan biri de S.S.

Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünde Asayiş Amiri korumalığını yapan polis Enes Aydemir’in 8 Nisan 2021 tarihinde S.S. isimli kadına tecavüzde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Daha önce de Jin News ajansına

konuşan S.S., Enes Aydemir’in cinsel, fiziksel, psikolojik şiddetine maruz kaldığını anlatmıştı. Olay ile ilgili yargı süreci devam ederken, tecavüz faili polis ve bir arkadaşının S.S.’yi 4 Nisan’da arayıp tehdit ettiği öğrenildi.

‘Tehditlerden kaynaklı numaramı değiştirdim’

Enes Aydemir’in 4 Nisan’da gece yarısı kendisine mesaj attığını söyleyen S.S., daha sonra kendisini aradığını ve hakaretlerde bulunduğunu belirtti. S.S, “Yanında başka bir arkadaşı daha vardı, çünkü sesleri geliyordu. Daha sonra Enes Aydemir’in yanında olan kişi de farklı sesler çıkararak bana ‘ruh hastası, şizofren’ diyerek, psikolojik şiddet uyguladılar. Onları şikâyet edeceğimi söylediğim anda telefonu kapattılar. Bunun üzerine ben de Kadın Destek Uygulaması’na (KADES) bastım. O sırada kendimi çok kötü hissettim. Çünkü beni aradıkları zaman bana, ‘Senin ailen terörist, siz teröristlere destek oluyorsunuz’ gibi şeyler söyledi. Enes Aydemir beni aradığı zaman, ‘Sen beni gazeteye, televizyonlara verdin’ gibi şeyler dile getirdi. Bana ulaşmaması için telefon numaramı değiştirdim” dedi.

Uzaklaştırma kararı aldırdı

Maruz kaldığı tehditten sonra Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulunduğunu ve uzaklaştırma kararı aldırdığını kaydeden S.S., “Enes Aydemir suçlu olduğunu ve bu konudan dolayı ceza alacağını biliyor. Bundan kaynaklı da bana psikolojik şiddet ve tehditlerde bulunuyor. Beni şikâyet ederek kamu gücünü kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Yaptığım şikâyetlerden kaynaklı Enes Aydemir hakkında 4 idari dava açıldı. Tüm bunlara rağmen Enes Aydemir bana ulaşarak beni tehdit etmeye ve hakaretlerde bulunmaya devam ediyor. Herkesin bana destek olmasını istiyorum. Bu durumlara sessiz kalınırsa, böylesi olaylar daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

‘Şiddet uyguladı, tecavüz etti’

S.S. Kasım ayında da Enes Aydemir tarafından aranarak tehdit edildiğini anımsatarak, “O zaman beni aradığında bana, ‘Ben sana gerekeni yapacağım, sen olayı basına verdin. Seni içeriye tıktıracağım. Sen teröristsin, teröristlere destek oluyorsun’ gibi söylemlerde bulundu. O bütün bunları bana söylerken, arkadan arkadaşı da bana, ‘şizofren, ruh hastası git tedavi ol’ gibi şeyler söylemişti. Bana psikolojimin bozuk olduğunu söylüyor, ancak o beni bu hale getirdi. Bana travma yaşattı, şiddet uyguladı, tecavüz etti. Onun ailesi de bana inanıyor. Bana her türlü destekte bulunacaklarını da söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Üniformalı erkeklerin tuzağına düşmeyin’

Olay yaşandıktan sonra şikayette bulunduğunu ancak hukuki terimleri bilmediğinden kaynaklı takipsizlik kararı verildiğini anlamadığını sözlerine ekleyen S.S., sonrasında failin kendisine dava açtığını kaydetti. Davanın duruşmasının 8 Haziran’da görüleceğini belirten S.S., “Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) raporunu bekliyorum. Tüm kadınlara çağrıda bulunuyorum; böylesi üniformalı erkeklerin tuzağına düşmeyin. Özellikle bölgede Kürt kadınlarına yönelik yürütülen tecavüz, taciz olaylarını görüyoruz. Batıya baktığımız zaman böylesi olayların görülmediğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Şırnak’ın Cizre ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğünde Asayiş Amiri korumalığını yapan polis Enes Aydemir’in 8 Nisan 2021 tarihinde S.S. isimli kadına tecavüzde bulunduğu ve şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı. Daha sonra Jin News’e konuşan S.S. kendisine şiddet uygulayarak tecavüz eden Enes Aydemir’i şikayet ettiğini ancak, polisin Enes Aydemir’i arayarak durumu anlatması üzerine Enes Aydemir tarafından tehdit edildiğini aktarmıştı.

Enes’in tehditlerine devam etmesi üzerinde Cizre’ye tekrardan dönen S.S. Şehit Murat Akancay Polis Merkezi’nde şikâyette bulunduğu, ancak ifade esnasında tecavüz olayını 4 erkek polisin yanında anlatmak zorunda bırakıldığını söylemişti. Enes Aydemir’in aleyhine olan ifadelerin tutanağa geçirilmediğini ve emniyette kötü muameleye uğradığını aktaran S.S., daha sonra götürüldüğü hastanede doktorun detaylı muayene yapmadığını ifade etmişti. Diyarbakır’a döndükten sonra intihar girişiminde bulunan S.S., bir polisin kendisine cinsiyetçi hakarette bulunduğunu ve kendisine suçlu gibi bakıldığını kaydetti.

S.S’nin şikayetleri üzerine 4 ayrı idari soruşturma açılırken, koruma polisliği görevinden alınan tecavüz faili polis Enes Aydemir, kontrol noktasında görevlendirildi. Açılan iki idari soruşturma sonuçlanırken, iki ise devam ediyor. (Jin News)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.