Polis ev baskınında 5 yaşındaki çocuğu sorguladı

Polis ev baskınında 5 yaşındaki çocuğu sorguladı
Yayınlama: 19.11.2022

Peyas ilçesi Diclekent Mahallesi’nde ikamet eden 17 yaşında B. Çelik, polis tarafından gözaltına alındı. Polis, evde bulunan 5 yaşındaki bir çocuğa da “evinizde silah var mı” gibi sorular sorduğu belirtildi.  

20 Kasım, Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanırken, bugünün arifesinde Amed’in Peyas (Kayapınar) ilçesinde bir eve baskın düzenleyen polis, 17 yaşında B. Çelik’i gözaltına aldı, 5 yaşındaki bir çocuğa da sorguladı.

Diclekent Mahallesi’inde ailesiyle birlikte ikamet eden B. Çelik’in evine, gece yarısı polis tarafından baskın düzenlendi. Çelik’in bir odaya konulup işkence uygulandığı ve tehdit edildiği belirtildi. Çelik’in, duvar yazılamaları yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı ve Çocuk Polis Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi.

‘EVDE ODAYA KAPATIP DÖVDÜLER’

Polisin gece saat 01.00 sırlarında eve baskın düzenlediğini anlatan anne Necla Çelik, “Onu oturma odasına bizi de mutfağa kapattılar. Oğluma vurdukları için bağırma sesi bize geliyordu. Babası onu korumak istedi ancak onu da darp ettiler. Çamurlu ayakkabılarıyla içeri girdiler. Evimiz darmadağın ettiler. Bütün kitapları topladılar ve yasak dediler. Ancak yasak olmadığını söyledim ve Kürtçe Hinker’in (dil bilgisi) de olduğu tüm kitapların isimlerini tutanağa yazdılar.

ÇELİK TEHDİT EDİLDİ

Sürekli oğluma sen karakolda göreceksin ve sen ‘bir kurşuna kurban gideceksin’ diye tehdit ettiler. Daha 5 yaşındaki oğluma ‘sizin evde silah var mı? Bizi seviyor musun’ diye sorular soruyordu. Elindeki silahı ona gösteriyordu. Bir polis de ‘beni bira masasından kaldırdınız, keyfimi bozdunuz’ diyordu. Yeter artık bu işkenceyi kabul etmiyoruz” diye konuştu.