‘Polis intiharları araştırılsın’ önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi

‘Polis intiharları araştırılsın’ önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi
Yayınlama: 22.06.2022

CHP’li Murat Bakan, ‘Bu bir cinayet ve cinayetin faili sizsiniz, cinayetin faili Süleyman Soylu’ sözleriyle önergenin reddedilmesine tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis intiharlarının sebeplerinin araştırılması için araştırma komisyonu kurulması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) önerge sunmuştu. Bakanın bu önergesi AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi.

Önergenin reddedilmesi sonrası meclis kürsüsünde polislerin intihar notlarını okuyan Bakan, “Semanur, Mehmet Ali, Nagehan, Alparslan ve diğerleri; yüzlerce polis intihar etti. O polisler intihar etmedi, o polisler öldürüldüler. Bu bir cinayet ve cinayetin faili sizsiniz, cinayetin faili Süleyman Soylu. Her polis intiharından siz sorumlusunuz. Bugün bu meclis araştırması önergesine de olumlu oy vermeyin, her polisin intiharından siz sorumlusunuz” ifadelerini kullandı.

‘İSTATİSTİKTEN ÖTE BİR ANLAMI YOK’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun polis intiharlarıyla ilgili verilen önergelerin tamamına matbu yanıt gönderdiğine dikkat çeken Bakan, “Sizin için intihar eden polislerin istatistikten öte bir anlamı yok. Süleyman Soylu’nun verdiği yanıtların tamamı matbu yanıtlar var, hepsi ruhsuz, duygusuz. Her ayrı polis için aynı yanıtı vermiş. Bu çocuklar, boğazda yalısı olanların çocukları değil, o lüks yaptığınız TOKİ konutlarında, rezidanslarda oturanların çocukları değil; o polisler bu ülkenin esnafının, çiftçisinin, memurunun, köylüsünün çocukları, bu vatanın evlatları. Ve o polislerin hepsinin bir hikâyesi var” diye konuştu.

‘İŞARET EDİLEN AMİRLER HÂLÂ GÖREVDE’

Geçen hafta Şırnak’ta mobbing sonucu intihar eden polis Alpaslan Soylu’nun bıraktığı nota değinen Bakan, şöyle devam etti: “Geçen hafta arkasında bir not bırakarak hayata veda eden Alparslan Soylu, o notunda nasıl bir amir tahakkümüne uğradığını, nasıl hakaretlere uğradığını anlatıyor. Babasını aradım, Tayyip ağabey, bana dedi ki ‘Ben otuz sene çelik yeleği sırtında taşımış bir özel harekât polisiyim. 4 evlat büyüttüm, ikisi polis, birisi güvenlik müdürü, birisi anaokulu öğretmeni; onlara haram lokma yedirmedim, başımı sokacak evim yok. 28 yaşında aslan parçası evladımı toprağa verdim.’ Alparslan bıraktığı mesajda ne diyor, biliyor musunuz? ‘Ben aç yaşarım, susuz yaşarım ama onuruma, şerefime, davama yapılan aşağılamayla yaşayamam’ diyor. Bu çocuk bu şekliyle canına kıydı ve işaret ettiği amirleri hâlâ görevde.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.