Polis, rahatsızlık verdiği bina sakinlerine silah çekerek tehdit etti

Polis, rahatsızlık verdiği bina sakinlerine silah çekerek tehdit etti
Yayınlama: 08.09.2024

Yüksekova’da TOKİ konutlarında oturan yurttaşları aylardır yaptığı hareketlerle rahatsız eden polis, halka silah çekerek, “Sizin zulmünüz olacağım” sözleriyle tehdit etti.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Pîzok TOKİ konutlarında 28 dairelik A-05 blok sakinleri ile aynı binada yaşayan ve özel harekatçı olduğu belirtilen polis arasında tartışma yaşandı. Polis, belindeki silaha elini atarak, kendisinin uygunsuz davranışlarından dolayı toplanan bina sakinlerinin üzerine yürüdü. Polisin bina sakinlerine silah çekmesi üzerine tartışma yaşandı. Bina sakinlerine, “Bu binadan çıkmayacağım hepinize zulüm olacağım” diyerek tehdit etmesi üzerine arbede yaşandı. Arbede sonrası bina sakinleri 155 Polis İhbar hattını arayıp, yaşanan polis tehdidini anlatarak ihbarda bulundu.

BİNA SAKİNLERİ TOPLANTI ALDI

Edinilen bilgilere göre olay, polisin son süreçte kiracı olduğu evde yüksek sesle müzik açmasından ve rahatsız edici tutum ve davranışların şikayetçi olan 27 daire sakininin toplantı almasıyla yaşandı. Toplantı halinde olan bina sakinlerinin üzerine yürüyen polis, “Ne derdiniz varsa benimle çözün” dediği ve tartıştığı ifade edildi. Bina sakinleri ise polise, “Aylardır sana derdimizi anlattık aynı tutum ve davranışlarına devam ediyorsun. Sabaha kadar yüksek sesle şekilde şarkı açıp bina sakinleri ve diğer bloktaki tüm çevreye rahatsızlık veriyorsun” dediği belirtildi. 

POLİS BİNA SAKİNLERİNİ TEHDİT ETTİ

Bunun üzerine polisin elini beline atarak, silahı gösterip, “Siz kim oluyorsunuz da benden rahatsız oluyorsunuz. Bu binadan çıkmayıp sizin zulmünüz olacağım” diyerek tehditte bulundu. Polisin hakaret ve küfürlerine karşılık veren bina sakinleri, “Devletin kimliğini ve silahını kullanarak bizi tehdit edemezsin” diyerek tepki gösterdi. 

Tartışma sürerken bölgeye çok sayıda polis ekipleri geldi. Bina sakinleri ve görgü tanıkları, durumdan şikayetçi olmak üzere karakola gitti.

GAZETECİYE TEHDİT

Yaşananları kayda alan muhabirimiz Mazlum Engindeniz de aynı polisin yanında bulunan kişi tarafından tehdit edildi. Engindeniz’i tehdit eden K.İ. isimli kadın,  Engindeniz’e saldırarak, “Sen çek çek, görüşeceğim ben seninle. Dava edeceğim seni. Görüşeceğiz sonra seninle” sözleriyle tehdit etti.