Polisin ‘sokaktaki işkencesi’ için suç duyurusunda bulunulacak

Polisin ‘sokaktaki işkencesi’ için suç duyurusunda bulunulacak
Yayınlama: 03.01.2023

İHD Amed Şubesi, özel hareket polislerinin sokakta Emre Elaltunterin’e işkence yapmasına  ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak.

Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi’nde 14 Aralık’ta özel harekât polisleri tarafından GBT için durdurulan Emre Elaltunterin adlı yurttaş, namaza geç kaldığını söylemesi üzerine darp edilmişti. Olayın ardından Elaltunterin gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

SUÇ DUYURUSU

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi, bir günlük tutukluluğunun ardından serbest bırakılan Elaltunteri’nin yaşadığı işkence vakasına ilişkin kolluk görevlileri hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak.

İHD Amed Şubesi sanal medya üzerinden şu paylaşımı yaptı:  “Yaygın ve sistematik bir hal alan işkence ve polis şiddeti vakalarının sebebi; baskıya dayalı uygulamalar ve yargıdaki cezasızlık politikasıdır. Şubemiz tarafından, işkence vakasına ilişkin kolluk görevlileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaktır.”