Polislerin atış talimi yaptığı yerde bir çocuk ölü bulundu: vücuduna çok sayıda mermi isabet etmiş

Polislerin atış talimi yaptığı yerde bir çocuk ölü bulundu: vücuduna çok sayıda mermi isabet etmiş
Yayınlama: 25.03.2022

URFA – Eyyübiye’de, 16 yaşındaki Muharrem Aksan, özel harekat polislerinin atış talimi yaptığı yerde vücut bütünlüğü bozulmuş ve vücuduna çok sayıda mermi isabet etmiş şekilde ölü bulundu. 

Urfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Micit (Çalışkan) Mahallesi’nde, 16 yaşında çobanlık yapan Muharrem Aksan, ölü bulundu. Micit Mahallesi ile Qinegûr (Güneş) Mahallesi arasındaki merada bulunan cenazenin uzuvları kopmuş ve vücudunda çok sayıda mermi  mi, şarapnel mi olduğu öğrenilemeyen cismin deliği olduğu belirtildi. 

Aksan’ın eve gelmemesi üzerine kayıp ilanında bulunan ailesi ormanlık alanda yaptıkları arama sonucu çocuklarının cenazesiyle karşılaştı. Cenaze, gece saatlerinde Urfa Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırılırken, buradaki işlemlerin ardından Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Dün geceden bu yana hastanede bekletilen cenazeye yapılan otopsi raporu aileye verilmezken, Aksan’ın bugün öğlen namazından sonra Micit Mahallesi’nde toprağa verilmesi bekleniyor.

Ailenin avukatı da henüz ön otopsi raporunun hazırlanmadığını ve kendilerine verilmediğini belirtti.

POLİSLERİN TALİM YAPTIĞI YERDE BULUNDU

Öte yandan telefon ile ulaştığımız mahalle sakinleri özel harekat polislerinin saat 18.00’a kadar cenazenin bulunduğu alanda atış talimi yaptığını belirtti. Polislerin haftada 2 gün söz konusu alanda atış talimi yaptığını belirten mahalle sakinleri, polislerin Aksan’ı öldürdüğünü düşünüyor.

ESKİ GÖRÜNTÜLER

Olayın yaşandığı yerde 3 ay önce çobanların çektiği görüntülere ulaştık. Görüntülerde Aksan’ın yaşamını yitirdiği yerde polislerin atış talimi yaptığı, yaşanan bir yaralama olayından kaynaklı olay yerine ambulansların geldiği görülüyor. Ayrıca görüntülerde olay yerinden dumanların yükseldiği de görülüyor. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.