WAN – İran’da, halka yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla polislik görevinden istifa eden Mansoure Segund adlı kadın, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Jîna Êmînî’nin katledilmesi sonrası halkın direnişinin sürdüğü Rojhilat’ta, Khorram Abad adlı polis teşkilatının fahri üyesi 20 yaşındaki Mansoure Segund, bir süre önce istifa etmesinin ardından dün şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. İlam Eyaleti’nin Abdanan kentinde yaşamını yitiren Segund’un daha önce katledilme ihtimaline karşı uyarı aldığı öğrenildi.

İKTİDARI PROTESTO ETMİŞTİ 

İnsan hakları örgütü Hengav’ın da raporunda yer alan bilgiye göre, Abdanan Azad Üniversitesi’nde hukuk öğrencisi olan Segund, ülkedeki olaylardan sonra “halka katılacağını duyurmak” ve yaşananları protesto etmek için istifa etti. Öte yandan sivil aktivistler, Segund’un şüpheli ölümünün faili olarak devlet kurumlarını işaret etti. 

Segund, yaşamını yitirmeden önce sanal medya hesabından eylemcilerin katledilmesini protesto etmişti.

TEHDİT EDİLDİ

Segund’un, İran İslam Cumhuriyeti hükümet güçlerini sorumlu tuttuğu mektuplarından birinde, “Şu anda kendimi bir yere sakladım ama er geç beni bulacaklar. İstihbarat teşkilatından ölüm tehditleri…” ifadeleri yer aldı.

ŞÜPHELİ ÖLÜME AÇIKAMA

IRNA Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, İlam Tıp Bilimleri Üniversitesi hastane öncesi acil servis başkanı Saydinur Alimoradi, Segund’un şüpheli ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada ölüm nedeninin “Kalp ve solunum durması” olduğunu iddia etti.