Paris katliamını kınayan PYD, Fransa hükümetine faillerin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması için derhal soruşturma başlatma çağrısında bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Paris’teki katliamla ilgili resmi internet sitesinden açıklama yaptı.

PYD Meclisi’nden yapılan açıklamada, 3 Kürt lidere yönelik Paris katliamının 10. yıl dönümü yaklaşırken; 2013 yılında aynı kentte bir katliam daha gerçekleşti. Bu katliam Kürtlere yönelik karanlık odakların yüzünü ortaya koyuyor.

Meclis, 3 kadın lidere yönelik katliamın arkasında Türk devletinin olduğuna dikkat çekerek, bugün Paris’te yaşanan katliamdan da kesinlikle Türk devletinin sorumlu olduğunu belirtti. Ayrıca bu katliamın Fransa’nın demokratik ve insani değerlerini sınadığını da belirtti.

Katliamı kınayan Meclis, Fransız makamlarını bir soruşturma başlatarak katliamın arkasındaki tarafları ortaya çıkarmaya çağırdı. Şehitlerin ailelerine de taziyelerini ileten Meclis, demokratik değerlere, halkların özgürlüğüne ve kardeşliğine bağlı olduklarını belirtti.

Meclis açıklamasının sonunda, “Kürtleri her yerde hedef alan ve kazanımlarını yok etmeye çalışan faşist Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye ile Başûrê Kurdistan’daki düşmanca emellerine ve işgaline ulaşamaz” ifadelerini kullandı.

SALİH MÜSLİM’DEN TEPKİ

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim de twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Köylerimizde ovalarımızda kalıyoruz yıkıp yakıyorlar öldürüyorlar dağlarımıza kaçıyoruz kimyasallarla öldürüyorlar Avrupa’ya iltica ediyoruz üzerimize mafyalarını çetelerini saldırtıyor öldürüyorlar. Kürtlere bu dünyada yer yok mu acaba?” sözleriyle tepki gösterdi. (Mezopotamya ajansı)