Türkiye’nin olası saldırılarına karşı olağanüstü toplanan QSD Askeri Meclisi, saldırılara karşı hazırlıkların arttırıldığını belirterek, “Şam hükümet güçleriyle koordineye hazırız” açıklaması yaptı. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, Türkiye’nin olası saldırıları ve bölgedeki gelişmeleri görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenlediğini duyurdu. Toplantıda görüşülen konulara dair açıklama yapıldı.  

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Meclis ve askeri grup komutanlarının katılımıyla Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Askeri Meclisi olarak, Türk devletinin bölgeye yeni bir saldırı yapması tehditlerinin ardından Kuzey ve Doğu Suriye’deki son gelişmeleri tartışmak için olağanüstü toplantı düzenledik. Genel Komutanlık toplantıda, Türk devletinin Til Temir, Zirgan, Minbic ve Şehba’ya dönük saldırılarının detaylarını tartıştı. Askeri meclis komutanları bölgelerdeki son gelişmeleri ve bunun sivillerin yaşamına etkisi ile sivilleri koruma yönetimlerini değerlendirdi.

Türk devletinin yeni bir saldırısının Kuzey ve Doğu Suriye’deki insani duruma etkisi ile özellikle hedef olarak belirtilen bölgelere etkisi ele alındı. Yeni bir saldırının Suriyelileri, Suriye krizinin başladığı sürece götüreceği, Suriye’nin parçalanmasının başlangıcı olan son tehditlerin işgal projesi olduğuna vurgu yapıldı.

DAİŞ TÜRKİYE’DEN YARARLANIYOR

DAİŞ son dönemlerde işgal saldırılarından faydalandı ve tehlikesi arttı. Bu bağlamda Türk devletinin saldırısının DAİŞ’e karşı savaşa etkisine dikkat çekildi. QSD’nin her şeyden önce gerilimin azaltılmasına ve anlaşmalara bağlı olduğuna bir kez daha değinildi. Öte yandan, QSD güçleri bölge halkını ve toprağını korumak, olası saldırılara ve uzun süreli savaşa yanıt vermek için hazırlıklarını arttırdı.

Türk devletinin olası saldırısının Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve istikrarını etkileyeceğini, bu saldırının sadece hedef alınacak bölgeleri değil aynı zamanda Suriye’nin işgal altındaki diğer bölgeleri de kapsayacağına değinildi.

SAHİPLENME ÇAĞRISI

Toplantıda QSD savaşçılarına destek veren bölge halkının duruşu selamlanarak, QSD’nin Türk işgaline karşı vereceği kararlara destek vermesi çağrısı yapıldı.

Türk devletinin olası saldırılarına yanıt vermek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak için Şam hükümet güçleriyle koordineye geçmeye hazır olunduğu kaydedildi.” (MA)