QSD katliam faili IŞİD’linin yakalandığını duyurdu

QSD katliam faili IŞİD’linin yakalandığını duyurdu
Yayınlama: 26.06.2022

QSD, Hesekê’nin Ezîziyê Mahallesi’nde yapılan operasyonda katliam ve idam suçlarında parmağı olan eski IŞİD’linin yakalandığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Hesekê’nin Ezîziyê Mahallesi’nde düzenlediği güvenlik operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Hawar Haber Ajansı’nda yer alan QSD açıklamasında, “Hesekê’de operasyon düzenleyen özel birliklerimiz, IŞİD terör örgütü üyesi olan eski bir çetebaşını yakaladı. Bu operasyon, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinde aktif ve gizli olan hücre yapılanmalarına karşı düzenlendi” denildi. 

Operasyonun Hesekê’nin Ezîziyê Mahallesi’nde yapıldığını belirten QSD, IŞİD’linin mayın ve bomba yüklü motosikletleri Hesekê ile Kuzey ve Doğu Suriye’nin diğer bölgelerine aktardığını belirtti. Yakalanan failin, IŞİD’lileri aktarma ve yabancı IŞİD’lilerin ailelerini Hol Kampı’ndan kaçırdığına da dikkat çekildi. Söz konusu IŞİD’linin aynı zamanda eskiden IŞİD içinde üst düzey konumda görev aldığı, idam ve yurttaşların katledilmesinde parmağı olduğu kaydedildi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.