Adı sıklıkla MİT’le anılan Doğu Perinçek, AKP MKYK üyesi Ethem Sancak’ın da aralarında bulunduğu bir heyetin Rusya’da görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. Perinçek, Putin yönetiminin Erdoğan’ın tutumundan rahatsız olduğunu söyledi.

Adı sıklıkla MİT üyesi olmakla gündeme gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ethem Sancak’ın da aralarında olduğu bir grubun Rusya’da diplomatik görüşmeler yaptığını açıkladı. Ulusal Kanal’da yayınlanan bir programda Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuşan Perinçek, Rusya’ya açıktan destek verdiklerini söyledi. Perinçek, partisinden bir heyetin Moskova’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdiğini ve heyetin içerisinde Ethem Sancak’ın da bulunduğunu kaydetti.

ERDOĞAN’IN TEMSİLCİLERİ OLARAK MI GİTTİLER ?

AKP MKYK üyesi Ethem Sancak’ın Vatan Partisinin heyetinde yer alması AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesi olarak Ankara kulislerine yansıdı. Moskova’nın Ankara’nın “tarafsız” gibi görünen tutumundan rahatsılık duyduğuna dikkati çeken Perinçek, şöyle konuştu: “Bizim parti heyetimiz dün Moskova’ya gitti. Sayın Tugay Şen başkanlığında Şule Perinçek, Erman Sülük ve Ethem Sancak’ın da bulunduğu bir heyet. Çok önemli görüşmeler yaptılar. Rusya’da Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüler. Rusya’nın Sayın Tayyip Erdoğan’ın tutumlarını vefalı bulmadığını söyleyebilirim. Parti heyetinden aldığım bilgileri şimdi açıklamayacağım. İstanbul Ruslar için çok kıymetli. Türkiye’nin dostluğu da çok kıymetli. Niye İstanbul’u değil de Belarus’u seçiyor? Bu da Türkiye’ye bir mesaj. ‘Sen benim güvenimi sarstın’ diyor.”

‘TÜRKİYE’NİN YARARINA’

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri hareket düzenlemesini Türkiye’nin yararına gören Perinçek, şöyle devam etti: “Milli Kurtuluş Savaşı’na evet, emperyalist savaşına hayır! Savaşa karşıysak ABD’nin genişlemesine tavır alacağız. Savaşa hayır diyenlerin hiçbiri NATO’ya hayır demiyor. ABD emperyalizmine hayır demiyor. Uhud Savaşı’na, Hz. Muhammed’in Bedir Savaşı’na hayır diyebilir misiniz? Zulme karşı savaştılar. Ona da hayır derseniz Müslümanlık ortada kalmaz. Dünyada savaşlar var haksız savaşlar var. Haklı savaşa evet, haksız savaşa hayır. Rusya’nın bu müdahalesi, hem Türkiye’nin hem Çin’in hem de İran’ın yararına.”