Rusya’ya sert çıkan Bahçeli, işsizliğin nedenini de açıkladı: Bölücü kebapçılar

Rusya’ya sert çıkan Bahçeli, işsizliğin nedenini de açıkladı: Bölücü kebapçılar
Yayınlama: 05.10.2021

“Rusya’nın İdlib’de terörle mücadele söylemi inandırıcı değil” diyen Bahçeli, “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’nin yeni yasama yılının ilk grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, “PKK/YPG ile Rusya ilişkisidir. PKK’ya, PYD’ye Moskova’da ofis açmasına müsaade eden Rusya’nın İdlib’de terörle mücadele söylemi bize göre inandırıcı değildir” dedi.

Erken seçim tartışmalarında ilişkin de konuşan Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

İdlib merkezli yeni bir göç dalgasının sınırlarımıza yığılmasına mani olabilmek için bahse konu çözüm ikliminin yeşermesi şarttır. Türkiye, ikinci Afganistan olarak tarif edilen İdlib’te radikal unsurlarının ayrıştırma sürecini 2 yıl önce başlatmıştır. Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın ve Kremlin Sözcüsü’nün farklı tarihlerde Türkiye’nin taahhütlerine uymadığını iddia etmesi gerçek dışıdır. Üstelik saptırmadır. Soçi Zirvesi İdlib’in çok ötesine geçerek bütüncül bir perspektife bürünmüş, karşılıklı anlayış ön plana çıkmıştır. Suriye konusu kağıda dökülmüş, defalarca mutabakat sağlanmış bir durumdur. Birincisi İdlib, ikincisi 5 Mart 2021 mutabakatı ve üçüncüsü PKK/YPG ile Rusya ilişkisidir. PKK’ya, PYD’ye Moskova’da ofis açmasına müsaade eden Rusya’nın İdlib’de terörle mücadele söylemi bize göre inandırıcı değildir. Sözde M4 karayolunun güvenliğini sağlamak üzere Rusya ve Suriye ortaklığı ile bir kara operasyon bile gündeme gelmiştir. Bu operasyon sonrası oradaki insanların Türkiye’ye kaçması demektir. Buna rıza göstermemiz hayal ötesidir.

BÖLÜCÜ KEBAPÇILAR

Fakat vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır. Bir eli yağda, diğeri balda, yediği önünde, yemediği ardında, bir giydiğine bir daha dönüp bakmayan, ama sırayı siyaset alınca sahte vicdan ve merhamet edebiyatı yapan bir avuç kaymak tabakadan, imtiyazlı azınlıktan, merdane gibi dönen devrimci bozuntularından öğreneceğimiz de hiçbir şey yoktur.

Kürt sorunu var diyenler, aynanın karşısına geçip vahim sorunun gerçek hüviyetini ve yansıyan halini görebileceklerdir. Türkiye’nin terör ve bölücülük sorunu vardır. Ve bu sorunlara neşter vurulmuş, cerrahi müdahalenin sonuna gelinmiştir. Renklerle tanımlanan listelerde isimleri bulunan terör elebaşları, nokta operasyonlarla imha edilmektedir. Bu devletten kaçamayacaklar, bu milletin cezasından kurtulamayacaklar. Bölücü ve ayrılıkçı emellerin toplumsal siyasi kimlik talebi olarak kabul edilmesi, siyasi statü taleplerine zemin hazırlayacaktır. Sorunun kaynağı ve esası; bireysel hak, temel hürriyetler ve demokratikleşme özlem ve talepleri değildir. Yapılmak istenilen, bireysel kültürel haklar değil, oluşturulmak istenen bir azınlığın kolektif olarak kullanacağı siyasi azınlık haklarıdır. Türkiye düşmanlarının CHP vasıtasıyla dillendirdiği, İP’in destek verdiği, HDP’nin organize edip kışkırttığı yapay sorunun en baştan itibaren böyle bir temelde ve etnik sorun olarak kabulü, sürecin PKK’nın talepleri doğrultusunda şekillenmesini kaçınılmaz hale getirecektir.

Artı Gerçek

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.