Sabuncu’dan İmralı kulisi: Ailesinin yanı sıra sivil bir heyetin de gönderilmesi bekleniyor

Sabuncu’dan İmralı kulisi: Ailesinin yanı sıra sivil bir heyetin de gönderilmesi bekleniyor
Yayınlama: 24.06.2022

Gazeteci Murat Sabuncu, seçim tartışmaları devam ederken Erdoğan’ın Kürt sorunu konusunda yeni hamlelere başvurabileceği yönündeki iddialara bir yenisini ekledi.

Parlamenter sistem tartışmaları eşliğinde erken ya da zamanında da yapılsa seçimlere bir yıldan az bir süre kala, AKP’nin Kürt yurttaşlara yönelik yeni bir hamle yapabileceği konuşulurken; T24 yazarı Murat Sabuncu İmralı’ya yeni heyet gideceğine ilişkin kulis bilgilerini yazdı. Sabuncu, “önemli bir kaynak”tan aktararak Öcalan’ı İmralı’da ailesinin yanı sıra sivil bir heyetin de ziyaret edeceğini öne sürdü. 

Sabuncu yazısında şunları ifade etti:

Değişik kaynaklara göre, iktidar bu kez hem süreci kısa tutmayacağı bir süreç hem de seçim sonrasını da kapsayabilecek bir yol düşünüyor, üzerine çalışıyor. Bununla ve AKP’nin Kürt sorunu konusunda yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, kamuoyunun yakından tanıdığı, hâlâ milletvekili olan bir isimle tesadüfen karşılaşıp sohbet ettiğimde, ‘Cumhurbaşkanı’nın seçimlere doğru değişik kesimleri kapsayacak adımlar atabileceğini’ söylemişti.

Önemli bir kaynak, iktidarın İmralı’ya sadece aile üyelerini değil sivil bir heyet göndermeyi düşündüğünü de söyledi. Ve onlardan bir ismi de söyledi: Eşber Yağmurdereli.

‘İMRALI’NIN DA BENİ İSTEMESİ GEREKİR’

Sabuncu kendisine gelen kulis bilgisinden yola çıkarak Yağmurdereli’nin avukatına ulaşarak söz konusu iddiayı sordu.

Sabuncu aldığı yanıtı yazısında şöyle aktardı: “Daha önce bir yerden daha duydum. Bana herhangi bir teklif gelmedi. Yıllardır barış konusundaki çabalarım biliniyor, ancak benzerlerine daha önce tanık olduğumuz kurguların senaryolarında ‘kullanışlı’ konumda biri olmayı kabul etmem. Böyle bir teklif olursa, kabul etmem için İmralı’nın da beni istemesi gerekir.”

EŞBER YAĞMURDERELİ KİMDİR?

Sabuncu yazısında ayrıca Yağmurdereli şöyle tanıttı: 

“Kendisi bir hukukçu. İnsan hakları savunucusu. Metin Göktepe davası gibi simge davaların müdahili. Barış İçin 1 Milyon İmza kampanyasının öncüsü ve sözcüsü. Yaşar Kemal ve Zülfü Livaneli ile birlikte Bayrampaşa Cezaevi’ndeki ölüm oruçları için arabulucu olmuş bir isim. Demir parmaklıkların arkasını da önünü de biliyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.