Sağlık emekçileri: Hiçbir yere gitmiyoruz

Sağlık emekçileri: Hiçbir yere gitmiyoruz
Yayınlama: 14.03.2022

Batman Tabip Odası ve SES Batman Şubesi ve sağlık örgütleri, bugün başlayacak ve yarın devam edecek olan greve ilişkin Batman Araştırma Hastane’sinin bahçesinde basın açıklaması yaptı.

’Emeğimiz, haklarımız, sağlığımız ve geleceğimiz İçin 14-15 Mart’ta görevdeyiz. Hiçbir yere çekip gitmiyoruz’ pankartını taşıyan sağlık emekçileri adına açıklama yapan Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz Bugün 14 Mart Tip Bayramı olduğunu ancak bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken, ne yazık ki yine görevdeyiz ve yine haklarımız için mücadele ediyoruz şeklinde konuşarak, ‘’Toplum sağlığını korumak bir yana daha da riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri ne bizim emeğimizi ne de toplumun sağlığını umursamaktadır. Ancak iş özel sağlık işletmeleri ve zenginleri korumaya gelince ise hiçbir sınır tanımamaktadır. Salgın döneminde dahi bu anlayıştan vazgeçmemişlerdir. Yüz binlerce insanımız, yüzlerce hekim, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken; onlar sağlık sisteminin, şehir hastanelerinin güzellemeleriyle günlerini geçirmiş; bunca emek ve fedakârlığımıza rağmen bir de bizlere gidiyorlarsa gitsinler demişlerdir. Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz. Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize rağmen biz tüm fedakârlığımızla buradaydık; önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız.’’ dedi.

14-15 Mart Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında GÖREV’deyiz!

Oğuz, ‘’Sorunlarımızın çözümü ancak kendi mücadelemizle olacaktır. İşte bu nedenle emeğimiz için, haklarınız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için 14-15 Mart 2022 Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında GÖREV’deyiz! Bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden; sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışı iflas etmiştir. Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma koşullarının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenirken, tüm bu yaşadıklarımızın sorumlusunun yıllardır uygulanan yanlış sağlık politikaları olduğunu biliyoruz. Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı.

Yapılan basın açıklamasının ardından sağlık emekçileri, Tıp Bayramı dolayısıyla  hastanenin acil bölümünde çalışan sağlıkçılara karanfil dağıttı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.