HAKKARİ – Yüksekova ilçesinde 48 korucunun, saldırıların devam ettiği Zap, Avaşin ve Metina’ya sevk edildiği bildirilirken, Çukurca’nın Gêmanê bölgesinden bulunan Sahra Hastanesi’nin yaralı askerlerle dolduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), KDP desteğiyle 17 Nisan’da Zap, Avaşin ve Metina’ya dönük başlattığı saldırılar yoğun çatışmalarla devam ediyor. Yoğun çatışmalardan kaynaklı Hakkari hattında da her gün helikopter ve askeri hareketlilik yaşanıyor.

KORUCU SEVKİYATI

Geçtiğimiz günlerde Hakkari hattında 127 korucunun Zap bölgesine götürüldüğü bilgisi edinilirken, Yüksekova ilçesinde de “Savaşçı Tim” adıyla  48 korucunun önceki gün Zap’a götürüldüğü öğrenildi. Sözkonusu korucuların önce Dağlıca bölgesine, ardından da 34’ncü Tugay Komutanlığı’na, buradan da Zap bölgesine helikopterlerle götürüldükleri kaydedildi.

 SAHRA HASTANESİ DOLDU

Koruculardan alınan bilgelere göre, Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Gêmanê  köyünde bulunan askeri kışlada kurulan Sahra Hastanesi koğuşlarının hemen hemen hepsinin yaralı askerlerle dolduğu belirtildi. Operasyona çok sayıda askerin katılmak istemediğini, birçok askerin istifasının da engellendiği ifade edildi. (MA)