ŞAİR ROJ YİĞİT, YAZDIĞI ŞİİR KİTABININ TÜM GELİRLERİNİ SMA HASTASI HAVİN BEBEĞE BAĞIŞLADI

ŞAİR ROJ YİĞİT, YAZDIĞI ŞİİR KİTABININ TÜM GELİRLERİNİ SMA HASTASI HAVİN BEBEĞE BAĞIŞLADI
Yayınlama: 18.09.2021

Şair Roj Yiğit, çıkardığı ‘’Kalemimde sürgün kelimeler’’ isimli şiir kitabının tüm gelirlerini 3 yaşındaki SMA Hastası  Havin Ömür Aydar’ın tedavi edilmesi için bağışladı.

Şair Yiğit, gelirlerini bağışladığı kitabın ölümcül kas hastalığı olan SMA tip 1 hastası Havin bebeğe bağışladığını açıkladı. Sorularımızı cevaplayan Yiğit, ‘’SMA hastası bebeğimiz için bir yolculuğa çıktık. Umudu bulmak adına teker teker kapıları çaldık zor ve çetin yollarda bazen yıprandık, bazen ağladık bazen de kapıların eşiğine mutluluğumuzu bıraktık‘’ dedi.

Bize kendinizden bahseder misiniz?

 Aslen Van doğumluyum, İstanbul da yaşıyorum. Bir dönem tiyatro eğitmenliği yaptım daha sonra sanat yönetmenliği, ardından yazılara ağırlık verdim ilk kitabım ‘’Cemre ve Bahar’’ ikincisi ‘’Sesimi Şiir Yaraladı’’ üçüncüsü ‘’Kalemimde Sürgün Kelimeler’’ bunlar kendi şahsıma ait olanlardır. Onun dışında tasarım veya editörlük olarak destek olup, yardımcı olduğum kitaplar vardır. Birçok dergi, gazete ve internet ortamında yazılarım yayınlanmaktadır.

‘’Kalemimde sürgün kelimeler’’ yeni çıkan kitabınızı biraz anlatır mısınız? 

 Kitabım şiir içeriğine sahip ama onun dışında tek paragraflık deneme ve öykülerden mevcut bunlara da şiirsel düz yazılar diye biliriz. Anlam olarak kolay, ironi olarak biraz ağırlığı olabilir. Okuyucuya yormayan serbest bir düzeni vardır. Okuyucu okuduğunda kendi yaşanmışlığını göre bilir. Bunun nedeni içerik olarak gerçek yaşanmış öykülerin şiirleşmiş olması ve bir yaşanmışlığın verdiği duygu yoğunluğudur.

Kitabınıza şiirsel öyküler, bir yaşanmışlık var dediniz bunu biraz açar mısınız?

İnsan doğası gereği yaşamaya, direnmeye, ayakta durmaya çalıştıkça birçok zorluklar ile karşılaşır. Yoğun acılar yaşar bunu da paylaşacak insan veya sırdaşı olabilecek yazı diline sığınır. Buradan yola çıkarak yazıların diline yolculuğa çıkıyorum ve etrafımdaki insanları dinleyerek veya gözlem yaparak yazıyorum. Yazılarım hep başkalarına ait duygular ve yaşanmışlıklardır dememin nedeni budur.

Örnek verir misiniz?

Kalemimde Sürgün Kelimeler adını verdiğim şiir Sayın çok kıymetli ‘’Tahir Elçi’’ için yazılmıştır. Sayın Türkan Elçi’nin yaşatıldığı acı dolu günlerin verdiği duygu yoğunluğu ile yazılmıştır. Erken giden tüm kırlangıçlar adını verdiğim bazı yazılar hep bir kaybetmelerin verdiği hüzün ve yol ayrımlarına dair yazılmıştır.

Kitabınızı neden bir bağış olarak çıkardınız?

 SMA hastası Havin umudunu arayan, gözleri yaşama sevinci ile dolu bir serçe kuşu ve sayfama yorgun düşen bir şiir olarak benden destek bekledi, bende ‘’hiçbir şey bulamadım kendi yalnızlığımı hediye ettim’’  belki çok büyük bir katkı değil, en azından bir yudum umut olabilir şiarı ile buradan yola çıktım.

Kitabınız iki hafta gibi kısa bir süre zarfında çok hızlı tükenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu bizim için Havin için büyük bir mutluluk, büyük bir emek, üç ay kadar kısa bir sürede yazılan kitabın hızla tükenmesi büyük bir umut.

 Kitabınızın ikinci baskısını ne zaman yayınlamayı planlıyorsunuz?

Elimizde imza günü için ayırdıklarımız var onları da hızla tüketip iki hafta kadar kısa bir sürede çıkarmayı planlıyoruz.

Son olarak bizimle paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?

Gençlerden ricam daha çok kitap okunmalı çünkü yazıların diline tercüme olan yüreklerin yalnız bırakılmaması ve son olarak Havin ve Havin gibi tüm SMA hastası çocuklarımızı evlat bilelim yalnızlığa umutsuzluğa itmeyelim elbette ki herkesin yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır.

Haber: Gülnuş Ergül

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.