Sarı kırmızı yeşil şal takan damat ve 10 kişi tutuklanmıştı müzisyenler de gözaltına alındı

Sarı kırmızı yeşil şal takan damat ve 10 kişi tutuklanmıştı müzisyenler de gözaltına alındı
Yayınlama: 16.06.2022

İSTANBUL- Düğünde sarı, kırmızı ve yeşil renkteki şal nedeniyle tutuklanan 10 ismin ardından bu sefer düğünde yer alan 4 müzisyen de gözaltında alındı.

Esenyurt’ta düğünde Kürtlerin ulusal renkleri olan sarı, kırmızı ve yeşil renkte şal takan damat ile düğüne katılan 9 kişi polis tarafından dün gözaltına alındı. 12 Haziran’da Esenyurt’ta bulunan Esenyurt Belediye Nikah Sarayı 2’nci katında yapılan düğün nedeniyle polis, düğünün sahibi Tahsin Karçık ile damat Mesut Karçık’ın yanı sıra 8 kişiyi ifadeye çağırdı. Kıraç Polis Karakolu’na çağrılan 10 kişi de gözaltına alındı.

ULUSAL RENK SUÇLAMASI

Takılan renklerin yanı sıra düğünde söylenen şarkılar suçlama konusu yapıldı. Öte yandan düğünde, “Bijî Serok Apo” sloganları da atıldığını ileri süren polis, söz konusu isimlerin, “Örgüt propagandası” yaptığını iddia ederek, ifadelerini aldı. Söz konusu isimler, şalın ulusal renkleri olduğunu, herhangi bir “örgüt”ü temsil etmediğini ifade ederek, suçlamayı reddetti. Polis ifadeleri ardından bu sabah 10 kişi savcılıkta ifadeleri alınmak üzere Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi.

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Savcı, 10 kişinin de ifadesini almadan Sulh Ceza Hakimliği’ne tutuklama talebiyle sevk etti. Hakimliğe sevk edilen Şefik Karçık, Tahsin Karçık, Mesut Karçık, Savaş Karçık, Aydın Kaplan, İbrahim Kaplan, Umut Kaplan, İbrahim Baran, Cahit Karçık ve Burhan Topçu “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanarak, Silivri Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

MÜZİSYENLER GÖZALTINA ALINDI

Düğünde yer alan ve haklarında yakalama kararı olan müzisyenler Celadet Döner, Orhan İdiz, Senar Ok ve Hakan İdiz’in gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan ve Kıraç Polis Karakolu’nda tutulan müzisyenlerin savcılıkta ifadeleri alınmak üzere yarın Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edileceği belirtildi. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.